Intreg domeniul de la Montclair, New Jersey, ce include atat casa, cat si gradinile, a apartinut familiei Van Vleck, lucrarile de constructie si amenajare incepand undeva la finalul celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Pe langa frumusetea arhitectura a casei Van Vleck, si gradinile, ce intregesc imaginea bogatiei materiale si spirituale a familiei din New Jersey, sunt de o frumusete deosebita, insolita chiar in peisajele ce le creeaza.

Casa si Gradinile Van Vleck1

Azaleea si plantele din genul rhododendron inconjoara cu eleganta casa construita in stilul formal italian, specific secolului al XX-lea. Ridicata in anul 1916 de catre Joseph Van Vleck Jr., designerul care s-a ocupat si de amenajarea fermecatoarelor gradini, casa pare un mic palat dintr-o zona rurala a Italiei. Cu o suprafata totala de 2,5 hectare, respectiv 6 acri, domeniul a servit multa vreme drept exemplu pentru toate proprietatile famililor instarite din New Jersey. E drept ca, de-a lungul vremii, s-au adus modificari considerabile domeniului, atat casei, cat si gradinilor Van Vleck, insa farmecul nu s-a pierdut nici pana in prezent.

Citește și:  Palatul Bursei din Porto: Obiective turistice Portugalia - Porto

Casa si Gradinile Van Vleck11

Ultimul membru al familiei care a locuit aici, Howard Van Vleck, a fost interesat in principal de fata stiintifica a horticulturii, decat de cea arhitecturala. Nu e de mirare ca Howard a facut o sumedenie de experimente. In sfarsit, de departe cea mai interesanta planta din gradinile Van Vleck este Wisteria sinensis, mai cu seama glicina chineza, ce infloreste in luna mai. Tot in aceasta perioada a primaverii, un numar mare de vizitatori vin aici, pe proprietatea ce odata a apartinut familiei Van Vleck si care azi este detinuta si administrata de Fundatia Montclair. Plantata in anul 1939, glicina chineza se intinde in toata curtea proprietatii, punand stapanire si pe o parte a casei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.