Castelul Bodiam este o clădire mare, medievală, prevăzută cu turnuri și creneluri, înconjurată de ziduri și șanțuri care serveau odată ca locuință seniorilor feudali, iar acum castelul este o adevărată operă de artă ce imită arhitectura medievală.

Bodiam Castle1

În zilele noastre, majoritatea castelelor au devenit muzee, adevărate obiective turistice pe care turiștii le vizitează cu mare interes si pasiune. Sunt angajați ghizi turistici ce vorbesc oamenilor despre istoria castelului, despre persoanele care l-au construit, le dezvăluie atât numele locuitorilor și cât și poveștile fascinante.

Castelul Bodiam este unul dintre cele mai cunoscute și vizitate castele medievale din Europa, aflat în sud-estul Angliei, în Sussex. Ceea ce-l face special și diferit față de celelalte este că are un șanț de apărare. Cel care a avut inițiativa construirii acestui grandios castel în anul 1385, secolul al XVI-lea se numește Sir Edward Dalyngrygge. Principalul motiv pentru care a fost construit a fost de a apăra regiunea de către francezi în timpul „Războiului de O sută de Ani’”.

Bodiam Castle11

Arhitectura este dreptunghiulară, având patru turnuri rotunde la extremitățile castelului și unul pătrat în centru. Castelul fiind mai degraba o reședintă fortificată decât un castel militar are un șanț de apărare si protecție. Dacă din exterior iți conferă senzația de măreție, siguranță si bogăție, privită din interior, iți întărește cu adevărat convingerile, dându-ți senzația că pășești pe un tărâm de mult apus. În interior, se află muzeul medieval cu arme, steaguri, documente. Ghizii turitici vă pun la dispoziție armurile medievale, vă povestesc istoria castelului și vă vor face să simțiți că trăiți pentru câteva momente în epoca medievală.

Citește și:  Tower Bridge din Londra: Obiective turistice Anglia - Londra

Astăzi, castelul poate fi vizitat de turiști, dar este și gazda unor evenimente de mare grandoare. Filme și clipuri video cum ar fi: Monty Python și Sfântul Graal, videoclipul pentru single-ul lui Saxon în anul 1983 „Power and the Glory”, au fost realizate în acest castel.Terasa poate fi închiriată pentru nunți, petreceri aniversări sau spectacole de divertisment.

Bodiam Castle111

Castelul Bodiam este un obiectiv turistic, englezii fiind norocoși că îl au și mândri totodată de strămoșii lor care l-au construit și păstrat că pe o veritabilă și neprețuită comoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.