Etal este un castel englezesc situat în zona Cornhill on Tweed din Northumberland, Anglia. Monumentul, aflat la granița dintre Anglia și Scoția, are o serie de structuri bine păstrate rămase din perioada medievală, și poate fi o destinație perfectă pentru pasionații de istorie. Grajdurile, bucătăriile, cazarea servitorilor și alte clădiri auxiliare au fost situate în exteriorul ruinelor. Nici una dintre aceste clădiri nu mai există, deși fundațiile lor sunt îngropate sub pământ. În prezent, castelul este deținut de Comisia pentru Clădiri istorice și Monumente a Angliei și este o clădire listată ca monument, o adevărată valoare pentru cultura engleză. Castelul este deschis publicului și poate fi vizitat de la sfârșitul lui martie, începutul lui aprilie până în septembrie la un preţ de 4.10 £ pentru adulţi şi 2.50 £ pentru copii.

Etal Castle
Etal Castle

Trebuie să ştiţi că în regiune sunt hoteluri și vile de vacanță, iar o variantă de transport până aici poate fi şi închirierea unei maşini.

Castelul Etal este situat într-o poziție foarte strategică într-o zonă adiacentă râului Till, care alimentează în râul Tweed. Tweed formează practic granița naturală dintre Anglia și Scoția, cu excepția cazului în care se trece prin Berwick Upon Tweed, un oraș care a fost cândva una dintre cele mai importante aglomerările urbane din Scoția.

Construit la jumătatea secolului al XIV-lea, castelul Etal a fost făcut de familia Manners. În 1341, nobilul doctor Robert de Manners a primit o licență pentru a-și întări casa împotriva raidurilor scoțiene. Practic i-a adăugat conacului pereți, o cortină, turnuri de colț și un post de portar și astfel a devenit o adevărată fortăreață. O perioadă bună de timp castelul a fost cunoscut ca un loc unde pelegrinii veneau să se trateze pentru diferite boli. Sir Robert de Manners a realizat una dintre cele mai vechi traduceri în engleză a unui text medical din arabă și așa a devenit cunoscut ca un „vindecător” al regiunii.

Citește și:  Biserica Sfanta Maria din Sion: Obiective turistice Etiopia - Sion

Aflându-se într-o zonă deschisă, castelul Etal a fost mereu atacat, William Heron a condus un atac în care a fost și ucis. În 1513, o armată de 30.000 de scoțieni conduși de James IV au invadat Anglia și au preluat Castelul. Invadatorii au fost apoi învinși în bătălia de Flodden, moment important în istoria monumentului arhitectural, se poate regăsi într-o expoziţie în muzeul castelului.

În secolul al XV-lea, după căsătoria lui Sir Robert Manners cu Eleonor Ros, moștenitoarea Baronului de Ros, castelul a fost abandonat și nu s-a mai locuit în el pentru că familia s-a mutat în Belvoir iar Sir Roberty a devenit al 12-lea Baron de Ros. Un studiu din 1542 a arăta că proprietatea se afla într-o stare foarte mare de degradare după mutarea familiei. Având în vedere istoria tumultoasă, castelul este plin de povești pe care orice turist aventurier poate să le descopere într-o vizită la Etal.

În cazul în care ajungeți în regiune, sunt câteva lucruri pe care nu trebuie să le ratați. Atracția principală a castelului este expoziția premiată care prezintă bătălia sângeroasă de la Flodden și războiul de frontieră care a existat în până la unirea engleză și coroanele scoțiene în 1603. Expoziția prezentată vizitatorilor este o adevărată lecție de istorie despre războiul anglo-scoțian.

Etal Castle1

Satul pitoresc Etal este dominat de ruinele romantice ale castelului, dată fiind și istoria lui agitată și plină de războaie. Pe dealurile satului Etal se poate face picnic la iarbă verde cu familia într-un mediu pitoresc, pe marginea râului Till. Pentru a încheia o zi perfectă. Nu uitați să vizitați câmpul de luptă Flodden pentru că aici se regăsesc monumente foarte bine conservate și merită o vizită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.