Construit in secolul al VIII-lea, in estul Iordaniei, Castelul Quseir Amra, situat in inima desertului, este o capodopera arhitectonica, ridicata parca din plamanii nisipului. Impresionanta constructie, desi ar putea trece mai degraba drept un castel mic si uitat in inima desertului, este cunoscuta printre turistii care iubesc civilizatia araba indeosebi pentru frescele peretilor interiori (picturi intruchipand femei goale, consumul de vin sau scene de vanatoare).

Castelul Quseir Amra1

Ba chiar, acest monument incredibil de bine conservat poarta una dintre cele mai magnifice marturii ale civilizatiei Umayyad, istoricii fiind de parere ca ar fi fost ridicat in timpul domniei lui Walled I (705-15), chiar daca o ipoteza lansata de curand ar sustine ca domnia sub care s-a construit Castelul Quseir Amra ar fi fost cea a lui Walled al II-lea (743-44).

Castelul Quseir Amra11

In sfarsit, monumentul este, de fapt, o parte dintr-un castel mult mai mare, fara caracter militar, insa folosit acum mai bine de 1000 de ani, doar ca refugiu regal. Ar putea fi folosit, totodata, si de dumneavoastra, ca un refugiu in fascinanta istorie a Iordaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.