Construită în 1873, catedrala este romano-catolică şi este în Arundel, West Sussex, Marea Britanie. Catedrala este în stitlul arhitectural gotic francez, un stil care era la modă în anii 1400, atunci când ducii de Norfolk erau în plină ascensiune. Catedrala Arundel cunoscută şi precum Catedrala Doamnei Noastre şi Sf. Philip Howard a fost fondată de Henry, al XV-lea Duce de Norfolk (1847-1917).

Catedrala Arundel1

În 1686, Henry Fitzalan-Howard, al XV-lea duce de Norfolk i-a încredinţat arhitectului Joseph Hansom sarcina de a construi un nou sanctuar romano-catolic, demn de castelul Arundel. Clădirea ce a urmat este ca listată cu gradul I şi este privită ca fiind una dintre cele mai bune exemple de renaştere a goticului în stilul francez din Marea Britanie.

Catedrala a fost iniţial dedicat „Doamnei noastre şi Sf. Philip Neri”, dar în 1971, după canonizarea lui Philip Howard, al XX-lea conte de Arundel, şi reînmormântarea rămăşiţelor sale în catedrală, numele s-a schimbat în „Doamna noastră şi Sf. Philip Howard”.

Citește și:  Orasul Valparaiso: Obiective turistice Chile - Valparaiso

Catedrala Arundel11

Festivităţile Corpus Christi şi Aşternutul Florilor sunt ţinute în fiecare an la catedrala Arundel la 60 de zile după Paşte şi sunt câteva concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.