Catedrala Sf. Gheorghe proiectată de arhitectul britanic Sir Herbert Baker și condusă mai mulți ani de legendarul Arhiepiscop Desmond Tutu, este un simbol puternic al democrației în Africa de Sud. Catedrala este cunoscută nu numai pentru muzica frumoasă și clopotul tradițional, dar și pentru că a fost, odată, un centru de inspirație împotriva forțelor de apartheid. Astfel a fost numită Catedrala Poporului.

Catedrala St. George1

Biserica originală Sf. Gheorghe a imitat stilul gotic de la Biserica Sf. Pancras din London. Acestă catedrală este cea mai veche catedrală anglicană din Sudul Africii, situată pe strada Wale, Cape Town. Turiștii ar putea face o vizită într-o duminică seara la Sf. Gheorghe pentru a auzi Corul bisericii Evensong, acesta este o tradiție muzicală care datează din anul 1857. Se mai țin, de asemenea, și concerte cu muzică clasică de Beethoven, Mozart, Schubert și Stravinsky.

Catedrala Sf. Gheorghe are și o semnificație istorică. Mai mult de 30.000 de persoane care proveneau din toate rasele și culturile din orașul Cape Town au fost conduși într-un marș de protest în masă de la Catedrala Sf. Gheorghe, de către legendarul Arhiepiscop Desmond Tutu. Catedrala Sf. Gheorghe a devenit de atunci un refugiu pentru asupriții și oprimații politic.

Citește și:  Lagarul de concentrare (KZ) Dachau: Obiective turistice Germania - Dachau

Catedrala St. George11

Înainte de anul 1834, când Biserica Sf. Gheorghe a fost deschisă, anglicanii din Cape Town s-au închinat în castelul și în clădirea Groote Kerk de pe strada Adderley. Biserica a devenit oficial o catedrală la 25 iunie 1847. Dar s-a cerut de către comunitate să se construiască un nou sediu, iar piatra de temelie a noii catedrale a fost pusă de abia pe 22 august 1901. Astăzi probabil turiștii nu vor observa faptul că catedrala este încă o lucrare în curs de desfășurare. Biserica Sf. Gheorghe a redevenit biserică, iar Catedrala Sf. Gheorghe se înalță maiestuos de mai mult de 100 de ani, simbol al luptei politice împotriva asupririi.

Catedrala St. George111

O altă caracteristică importantă a Catedralei Sf. Gheorghe este un set de 10 clopote. Clopotarii credincioși ai catedralei sunt la datorie în fiecare duminică. Cu un design distinctiv din era victoriană, vitralii colorate și grădina interioară completată cu un labirint, Catedrala St. Gheorghe a fost construită din gresia tăiată de la Muntele Table. Tururile Catedralei Sf. Gheorghe pot fi aranjate la cerere, cu programare prealabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.