Coasta de Est a insulei Barbados este diferită de restul insulei, nedezvoltată și slab populată, însă aici există câteva mici hoteluri, proprietăți și cabane rustice pentru închiriat pe malul Oceanului Atlantic. Cu peisaje panoramice, valuri puternice, sate pline de culoare, case din lemn, bananieri și cocotieri pe marginea drumului. Coasta de Est a insulei Barbados este bine cunoscută pentru frumusețea sa unică. Înotul este, în general de-a lungul acestui țărm Atlantic, foarte periculos (plajele și malurile sunt accidentate la țărmul Oceanului Atlantic). Nu este recomandat înotul pentru că fundul apei este pietros și curenții sunt imprevizibili.

Barbados

Turiști pot întreba localnicii care sunt locațiile unde se poate înota în condiții de siguranță. La Cattlewash și Batșeba, există câteva bazine de apă printre roci (care se formează la reflux) și sunt foarte bune pentru o baie rapidă. Pe malul oceanului sunt kilometri de plajă cu nisip alb, moale, ideal pentru plimbări. O excursie de-a lungul drumului pe Coasta de Est este un prilej de a admira un peisaj marin foarte spectaculos. Scena este completată de prezența dealurilor și a munților la orizont.

Valurile Atlanticului se izbesc puternic de plaje, ceea ce face ca aceste locuri să fie mai potrivite pentru plimbările pe jos decât pentru înot. Din cauza acestor valuri ce lovesc pietrele și recifele de pe mal, bazine mici sunt formate aproape de țărm, creând piscine de înot naturale la reflux. Golful pitoresc Cort Bay este un loc cunoscut pentru pescuit, iar restaurantul Sand Dunes din Belleplaine pe partea opusă terenului de cricket oferă o experiență culinară excelentă. Există o serie de obiective turistice și atracții pe Coasta de Est, ce merită o vizită. La cel mai estic punct al insulei, Punctul Ragged, se găsește farul East Point Lighthouse de unde într-o zi senină se poate observa întregul mal, de-a lungul întregii Coaste de Est, către Pico Tenerife în partea de nord. Dacă vizitatorii vor puțină aventură, ei pot explora Insula Culpepper, la 100 de metri distanță de la țărm, o insulă mică la reflux.

Barbados1

Grădina Botanică Andromeda este un vis pentru iubitorii naturii și adăpostește o cafenea înconjurată de grădini de palmieri bogați, orhidee exotice și arbuști. Grădina Andromeda a fost inițial casa de horticultură cunoscută ca Iris Bannochie și este situată pe un deal din stațiunea pitorească Bathsheba. Doamna Bannochie a călătorit foarte mult și ca grădinar pasionat, oriunde s-a dus a colectat plante tropicale și treptat a adunat o varietate foarte mare. Colecțiile ei includ hibiscus în culori uimitoare, orhidee, palmieri, cactuși, nuferi și multe altele plante rare.

Ea a fost deosebit de mândră de magnifica viță de vie din specia Jade. Zona de plajă Crane este una dintre cele mai bune plaje de pe coasta de Est a insulei Barbados. Aceasta este evaluată ca fiind una dintre cele mai bune 10 plaje din lume și este o destinație preferată de către cei bogați și celebri. Luxoasa stațiune Crane Beach Resort este de asemenea situată pe plajă. Zona Parlour este renumită pentru surf, cunoscută pentru Supa Bowl, un concurs de surf internațional. Zona numită Soup Bowl, a insulei Barbados este alegerea cea mai bună pentru surf, în timp ce locul numit East Coast Road este un loc popular pentru picnic.

Citește și:  Orasul Dahuk: Obiective turistice Irak - Dahuk

Barbados11

Barclays Park este un parc public de 20.234 m2 și oferă o zonă de picnic umbrită.

Parcul Bath este un parc pe litoral liniștit și spațios, popular printre localnici, mai ales la sfârșit de săptămână și de sărbătorile locale, cu o mulțime de copaci pentru umbră și facilități publice. Înotul în această zonă este destul de sigur, din cauza distanței mari a recifelor de la țărm.

Barbados111

Coasta de Est, deși este potrivită pentru cei care doresc un sejur liniștit este și populară pentru tururile numite Island Tour cu safari, activități sportive și excursii pe jos. Aici sunt unele dintre cele mai rustice locații de cazare și restaurantele cu cele mai fermecătoare vederi la Oceanul Atlantic.

Excursiile safari organizate pe coasta de est oferă oportunitatea de a explora frumoasa insula Barbados și mai ales zonele izolate accesibile cu mașini 4X4 . în timpul excursurilor, ghizii îi invită pe turiști să cunoască istoria, cultura și folclorul insulei. Insula Barbados îmbina plajele sălbatice, apele cristaline și flora abundenta cu mâncarea delicioasa și cultura deosebită. Frumoasele clădiri coloniale din capitala Bridgetown datează din secolul al XVII-lea și multi locuitorii sunt descendenți ai sclavilor africani aduși pe insula pentru a trudi pe plantațiile de zahar. Coasta de est, aflată pe partea Atlanticului, este mai puțin dezvoltată și mai sălbatică. Aici se află și orașul Holetown împreună cu stațiunea Saint James. Această stațiune Saint James are o istorie specială, aici fiind locul unde au debarcat coloniștii pe insulă atunci când au venit pentru prima dată aici.

Barbados1111

În zonă sunt plaje întinse, plantații de trestie de zahăr, locuri romantice unde personaje celebre și bogate se ascund pentru a se relaxa departe de lume. Aici are loc un festival anual pentru celebrarea instalării coloniștilor pe insulă. În orașul Holetown se găsește Universitatea Mc Gill și Institutul Bellers Research. Atracții turistice pe coasta de est sunt și Biserica St. James Parish, fabrica de trestie de zahăr de la Portvale, care încă mai funcționează, aici fiind amenajat un muzeu specializat despre prelucrarea trestiei de către Frank Hutton. Biserica St. Parish Church este cea mai veche biserică de pe insulă, fiind construită la un an după debarcarea britanicilor aici, adică în 1628. Iubitorii golfului vor avea unde să practice sportul lor preferat la cele 18 găuri de la Clubul Royal Westmore.

Barbados11111

În Holetown se desfășoară turneul de golf Barbados Senior Open. Parohia St. James cu stațiunea cu același nume a fost numită mai întâi Coasta de Aur, dar datorită fluxului de turiști bogați care o vizitează anual, denumirea sa s-a schimbat în Coasta de Platină, datorită hotelurilor, restaurantelor și plajelor retrase care devin tot mai atractive an de an. Coasta de est este bătută de vânturi, udată de valurile mari ale Oceanului Atlantic și punctată cu imense blocuri de piatra care sunt visul oricărui fotograf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.