Cuba este alcatuita dintr-o insula si o serie de arhipelaguri, unde se intalneste partea de nord a Marii Caraibe cu Golful Mexic si Oceanul Atlantic. Bahamas si Florida sunt la nord de Cuba, Haiti si Republica Dominicana sunt in sud-vestul ei, Jamaica in sud si Mexic in vest.

Havana Cuba
Havana

Havana, capitala Cubei, este cel mai mare oras, cu peste 2 milioane de locuitori. Acesta este urmat de Santiago de Cuba cu 423,000, Camaguey cu 302,000 si Holguin cu 270,000.
Cuba are o suprafata totala de aproximativ 111,000 km², iar insula principala reprezinta mai mult de 95% din suprafata totala a tarii, restul fiind compus din Isla de la Juventud (Insula Tineretului) si peste 4000 de chei si insulite. Cea mai mare parte a insulei principale din Cuba este alcatuita din campii si dealuri joase. Lanturile muntoase includ Muntii Sierra Maestra in sud-est cu varful Pico Turquino (2,005m), Muntii Sierra Cristal tot in sud-est, Muntii Escambray in centru si Muntii Sierra del Rosario in nord-vest. Coasta Cubei este formata in mare parte din mangrove, mlastini si plaje cu nisip alb.

Cuba are un climat tropical cu un sezon ploios din luna mai pana in luna octombrie. Calatoriile cele mai placate in Cuba se fac in parioada sezonului uscat, care dureaza din noiembrie pana in aprilie. Uraganele sunt un fenomen obisnuit , ce au loc de obicei in lunile septembrie si octombrie. In Cuba este cald pe tot parcursul anului, cu temperature variind intre 19-20◦C in timpul iernii si 23-32◦C in timpul verii.

Citește și:  Amazonas - Columbia: Orașe de vizitat
Palatul prezidentiala din Havana
Palatul prezidentiala din Havana

Turismul este unul dintre principalele surse de venit ale Cubei si aduce mai mult de 2 milioane de vizitatori pe insula in fiecare an. Din pacate acesti vizitatori au fost izolati de populatia locala. Pana 1997 contactul dintre turisti si cubanezi a fost interzis. Aceasta separare este inca destul de puternica, dar lucrurile au inceput sa se imbunatateasca, astfel zonele din afara enclavelor de turism incep sa fie dechise pentru vizitatori.

Cuba este bogata in istorie si frumusete naturala, avand sapte locuri incluse in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO si doua incluse in Patrimoniul Natural Mondial UNESCO. Geografia tarii variaza de la plajele cu nisip alb si mangrove, pana la dealurile si munti abrupti. Cele mai dezvoltate sporturi in aer liber sunt scuba diving si alpinismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.