Ecuadorul este unul dintre cele mai mici state din Anzi dar, în pofida dimensiunilor, beneficiază de o varietate surprinzătoare a vieții sălbatice și vegetației. Într-o perioadă scurtă de timp, călătorul poate observa schimbări dramatice de peisaj, temperatură și altitudine, călătorind între coasta Pacificului și pădurea tropicală sau spre capitala încântătoare Quito, înconjurată de vulcani acoperiți de gheață. Piețele din munți adaugă un plus de farmec și culoare ținuturilor înalte din Anzi.

Primii europeni au ajuns pe coasta Pacificului în 1526, când imperiul incaș se extindea. Prima așezare spaniolă a fost întemeiată în 1534 la Quito, pe locul unui oraș incaș important, ce purta același nume. Patru ani mai târziu s-a intemeiat altă localitate, la gura râului Guayas. Expedițiile inițiate de Francisco Pizarro, care a descoperit și cucerit Peru, au dus la extinderea conducerii spaniole în regiune. Ecuador a făcut parte din Viceregalitatea Peru până în 1740, când a fost transferată Viceregalitatii Noua Granada, împreună cu Venezuela și Columbia. Fără zăcăminte de aur sau argint, Ecuador nu a atras multi europeni în timpul perioadei coloniale spaniole, ce a durat pana în 1822.

Quito
Quito

Oamenii, cultura și traditiile lor au fost formate și influențate de mediul înconjurător. Coloana de rezistență a țării este formată din Munții Anzi, împărțiți în două lanțuri montane și peste 30 de vulcani. Între aceștia se află Bulevardul Vulcanilor, la 2.800 de metri înălțime. Aici se află sufletul activității agricole, marcată de zeci de comunități retrase . Orașele mai mari precum Saquisili și Otavalo se umplu de oameni în zilele de piață, când sătenii vin să-și vândă produsele, cum altfel decât într-o atmosferă festivă.

Citește și:  Uzbekistan : Țări de vizitat

Cu o arhitectură colonială frumoasă, panorame magnifice și localnici primitori, Ecuador este una dintre cele mai indragite destinații din America de Sud.

panorama Ecuador

Cei care sunt mănați de curiozitatea vizitei Ecuadorului se pot delecta prin:

  • Explorarea capitalei Quito, situată la o altitudine de 2.850 de metri, la doar 22 de kilometri de ecuator și umbrită de vulcanul Pichincha. Aici se poate vedea felul în care orașul a păstrat mare parte din spiritul colonial spaniol, cu piațete, biserici, muzee și palate.
  • Vizitarea vulcanilor din Regiunea Latacunga și Ambato. Apele albastru-verzui ale lagunei vulcanice Quilota merită fotografiate.
  • Vizitatarea monumentului de granit care marcheaza ecuatorul, în apropiere de Quito.
  • Vizitarea principalului port Guayaquil și centru comercial. Peste Malecon Simon Bolivar se află Palatul Guvernului și Primăria albă, precum și fortareața antică La Planchada.
  • Vizitarea litoralului compus dintr-o fâșie costală cu lungimea de 560 de kilometri. Sunt în special atrăgătoare orașele Playas Posoria și Salinas, cu Emeraldas, unul dintre cele mai importante porturi ale țării. Plaja relaxantă a insulei Muisine devine din ce in ce mai populară.
  • Observarea obiceiurilor tradiționale precum cele din regiunea Santo Domingo de los Colorados. Ecuadorienii numesc El Oriente bazinul Amazonului din estul țării, cu floră și faună exotică, locuită în special de indieni.
  • Plimbarea pe croazieră, până în insulele Galapagos. Cel mai faimos locuitor al acestor insule este broasca țestoasă gigant, care cântărește până la 272 de kilograme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.