Insula Esk este una dintre insulele grupului Great Palm din Australia, în Oceanul Indian, cu o suprafață de 42 de ha, mare parte din ea fiind un recif. Cea mai apropiată insulă este tocmai insula Great Palm, cea care dă numele grupului.

Numele insulei Esk în limba aborigenilor este Soopun, de aceea de multe ori se folosesc aceste denumiri în paralel. Insula Esk este o insulă mică, lângă coasta de est a orașului Queensland, Australia, la 800 km nord de Tropicul Capricornului, fiind folosită demult de către guvernul din Queensland ca o așezare pentru aborigeni considerați infractori de un anumit fel: a avea sângele amestecat cu europenii colonizatori era o infracțiune, femeile băștinașe care au rămas gravide cu europeni fiind izolate aici.

Orașul cel mai apropiat de insulă este orașul Palm Island, de pe insula Great Palm ( grupul insulelor Great Palm include insulele Fantome, Curacoa, Barber, Esk, Falcon, Eclipse, Brisk, Fly, Havannah și Great Palm sau Palm Island). Nu este locuită în prezent, nu prezintă interes pentru turiști, fiind greu de accesat și săracă în resurse pentru viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.