Oamenii care locuiesc in tari de marimi mari pot considera ciudat faptul ca in Estonia nu exista locuri „indepartate”. Poti calatori dintr-un capat in celalalt in doar 4 – 5 ore, fara sa fii nevoit sa te grabesti. Estonia este insa mult mai mare in interior decat in exterior, un „secret” bine cunoscut si impartasit de catre localnici.

Varietatea peisajelor, flora, anotimpurile, climatul si starea de spirit regasite printre meleagurile acestei tari este una neobisnuita in doar 45,226 km². In acelasi timp, aceasta tara iti ofera foarte mult spatiu: cu un teritoriu comparabil cu cel al Danemarcei si al Olandei, Estonia are o populatie de patru, respectiv doisprezece ori mai mica decat aceste două tari, 1.3 milioane de locuitori.

peisaj Estonia

Imprejurimile tarii sunt inseparabile de istoria pe care o poarta. Estonienii fac parte din cele mai vechi popoare din Europa, ce locuiau pe coastele Marii Baltice chiar din perioada cand au fost ridicate piramidele din Egipt. Inca din secolul al XIII-lea au fost invadati si condusi de catre germani, danezi, suedezi, polonezi, iar mai apoi de rusi, insa fiecare dintre acestia si-au lasat o amprenta pozitiva.

Pe 24 februarie 1918 a fost declarata Republica Estonia, iar pentru cateva decenii locuitorii au simtit o mandrie nemaipomenita fata de tara lor. Ocuparea distructiva de catre Uniunea Sovietica ce a durat jumătate de secol a intrerupt dezvoltarea naturala a sferei vietii din Estonia, ce a fost pana atunci la fel de bună ca cea a vecinilor sai finlandezi. In 1991 estonienii si-au recastigat independenta in cursul Revolutiei Singing revenind la locul lor de drept în Europa si in lume.

Citește și:  Africa de Sud : Țări de vizitat
orasul Tallin
orasul Tallin

Nordul Estoniei ofera un amestec intre istoria plina de culoare si diamismul prezentului, contraste intre stilurile de viată si natura, o ascensiune a padurilor virgine, a inaltimii stancilor de calcar si o vedere nemaipomenita la mare, dar mai ales o calatorie din eleganta capitala Tallinn, pana in linistitele sate romantice. In sudul Estoniei se regaseste o natura unica si misterioasa, bogata in dealuri si lacuri din inima carora se trage caracterul oamenilor muncitori de la sat, atmosfera nostalgica a oraselor mici si ambianta academic-boema a orasului universitar Tartu. Estonia de vest este carcaterizata prin vaste intinderi de bogatii naturale, linistea si aerul placut al marii, golfurile pline de pasari, campuri de ienupar si pini.

Tallinn este unul dintre cele mai vizitate orase din Estonia, cu o varietate deosebita de puncte turstice. Orasul Vechi din capitala este inclus in lista Patrimoniului Mondial UNESCO considerat unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.