Amenajata pe o suprafata totala de 60,7 hectare, respectiv 150 de acri, fermecatoarea gradina botanica Huntington din California, San Marino mai cu seama, este o oaza de liniste, nu mai putin de 4.000 de specii de plante crescand in aceasta gradina din mijlocul desertului. In anul 1903, Henry E. Huntington a cumparat un domeniu de 243 de hectare. Este vorba de ferma San Marino si plantatia de citrice. Mai tarziu, a inceput sa amenajeze pe acest domeniu, impreuna cu William Hertrich, o parte a gradinilor pe care azi le putem admira.

Gradina Botanica Huntington1

Cand Huntington a murit in anul 1927, gradinile din San Marino, California, au fost extinse la o suprafata de 450 hectare, fiind impartite in 12 zone reprezentative. De pilda, Rose Garden a fost plantata in anul 1908, scopul amenajarii acestei zone fiind legat de istoria evolutiei acestei flori. In prezent, gradina botanica Huntington se intinde pe o suprafata mai mica. De departe cea mai frumoasa parte a gradinii este Desert Garden, intinsa pe circa 4 hectare si care include peste 4.000 de specii.

Citește și:  Universitatea Witwatersrand: Obiective turistice Africa de Sud - Johannesburg

Gradina Botanica Huntington11

La fel de frumoase sunt si Gradina Australiana si Jungle Garden. Cei care cauta o oaza de liniste trebuie sa se indrepte spre Gradina Japoneza, unde se afla si o casa construita in acelasi stil, cu camere de dormit, de servit cina si o ceasca de ceai. Armonia elementelor este punctul forte al acestei gradini. Nu lipsesc nici plantele rare, dar nici glicina sau bonsaii. Au fost finalizate de curand si lucrarile de amenjare ale Gradinii Chineze, ce se intinde pe o suprafata de 4,8 hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.