Grădina Botanică Națională Kirstenbosch este considerată a fi cea mai frumoasă grădină din Africa și una dintre cele mai mari grădini botanice din lume. Puține grădini pot concura cu grandoarea peisajului natural de la Kirstenbosch, grădina fiind așezată pe pantele estice ale Muntelui Table din orașul Cape Town. Gradina Kirstenbosch a fost înființată în anul 1913, pentru a promova, a conserva și a expune flora extraordinar de bogată și de diversă din Africa de Sud. Este prima gradină botanică din lume, dedicată florei indigene a unei țări.

Kirstenbosch1

Gradina Kirstenbosch afișează o mare varietate de plante unice din flora zonei Cape, cunoscută sub numele de fynbos. Aceasta include plante din soiul sugarbushes, pincushions și câmpii cu flori. Plantele din toate regiunile și din toate biomurile din Africa de Sud cresc în acestă gradină, ce include o colecție aproape completă de palmieri din soiul cycads. Conservatorul Societații Botanice este o seră personalizată construită pentru a crește și a conserva plante din regiunile aride, care nu pot supraviețui în aer liber. Există peste 7.000 de specii cultivate la Kirstenbosch, inclusiv multe specii rare și pe cale de dispariție.

Kirstenbosch este mai mult decât o grădină; ea face parte dintr-o rezervație naturală. Grădina de 36 hectare este o parte dintr-o proprietate de 528 de hectare care conține munți protejați de pădurile naturale, împreună cu o varietate mare de animale și păsări. Terenurile Grădinii Kirstenbosch se învecinează cu Parcul Național Muntele Table, iar grădina se îmbină perfect cu pădurea de pe munte.

Kirstenbosch1

Kirstenbosch se află în inima regiunii Cape Floristic, de asemenea cunoscută sub numele de Regatul Floral Cape. În anul 2004, regiunea Cape Floristic, inclusiv grădina Kirstenbosch, a fost declarată patrimoniu mondial UNESCO – o altă premieră pentru zona Kirstenbosch. Este prima grădină botanică din lume ce a fost inclusă într-un cadru natural mondial UNESCO. Kirstenbosch este cea mai mare rețea naturală, dintre cele nouă Grădini Botanice Naționale administrate de către Institutul Național din Africa de Sud pentru biodiversitate, la nivel național.

Citește și:  Orasul Valence: Obiective turistice Franta - Valence

Misiunea Institutului Național este de a promova utilizarea durabilă, conservarea, aprecierea și promovarea bogatelor plante și animale din Africa de Sud, în beneficiul tuturor oamenilor. Grădinile Botanice Naționale din Africa de Sud primesc peste un milion de vizitatori pe an. Grădina Kirstenbosch, considerată una dintre dintre cele „șapte grădini magnifice” din lume, primește anual peste 685 000 de vizitatori. Peisajul magnific din Kirstenbosch este, de asemenea, un cadru perfect pentru artă. Grădina prezintă o varietate de expoziții de artă, atât în aer liber, fiind expoziții de durată lungă sau scurtă, precum și spectacole de artă de interior și expoziții amplasate în diverse locuri din parc. Expoziția, intitulată ,, Kirstenbosch din zilele trecute”, marchează Centenarul de la Kirstenbosch în anul 2013 și expune istoria grădinii cu fotografii de arhivă, prezentate pe un banner lung de 40 m.

Sculpturile Mambo, amplasate în Grădina de Sculptură, găzduiesc o expoziție permanentă de sculpturi africane în piatră. Fiecare sculptură este un original, sculptată de către artiști în tradiția Shona, originară din Zimbabwe. Artiștii descriu teme spirituale, tradiționale și contemporane, precum și teme de actualitate socială.

Kirstenbosch111

Expoziția Dylan Lewis, reprezentând două animale din bronz, poate fi găsită la Centrul pentru Grădinărit. Dylan Lewis este unul dintre cei mai apreciați sculptori moderni ce lucrează cu forme de animale. Un bust al lui Nelson Mandela se află lângă copacul pe care el însuși l-a plantat în timpul vizitei sale la grădina Kirstenbosch, pe 21 august 1996.

O mare varietate de plante, accesorii de grădină, cărți și cadouri, precum și sculpturi în piatră din Africa, pot fi achiziționate din magazinele Grădinii Kirstenbosch. Toate magazinele sunt situate la marginea grădinii și pot fi vizitate fără a plăti o taxă de intrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.