Grădina Zoologică din Londra este locul unde încep poveștile. Winnie – the – Pooh este inspirat de ursul brun Winnipeg (Winnie), donat grădinii în 1914. O simplă vizită a lui Cristopher Robin, alături de tatăl său, A. A. Milne a fost începutul unei admirații de-o viață. Un alt urs ajuns faimos este Chi Chi. În 1958, era singurul panda uriaș din vest. Acesta a fost modelul pentru logo-ul desenat de Petter Scott, pentru World Wildlife Fund. Obaysch a fost un hipopotam ajuns vedetă.

Grădina Zoologică din Londra1

Acesta a dublat numărul de vizitatori în 1850. Motivul? Ultima mențiune a unui hipopotam în Europa era din timpul Imperiului Roman.

Este cea mai veche grădină zoologică și științifică din lume. A fost fondată doar pentru scopuri științifice pe data de 27 aprilie 1828 și deschisă publicului larg în 1847. Cuprinde cea mai mare colecție de animale din Anglia. La recensământul din 2013, numărul specilor era de aproximativ 775, iar numărul animalelor efectiv trecea de 17.500. Acest număr impresionant aproape că a cauzat închiderea grădinii în 1991. Știrea a determinat oamenii să doneze și să se implice activ prin voluntariat. Deoarece este situată în nordul parcului Regent, mai poartă denumirea și de Regent’s Zoo. Dacă vrei să o vizitezi în întregime, trebuie să îi dedici mai mult de șase ore. Printre atracțiile și zonele principale enumerăm: Regatul Gorilelor, Africa, Australia, Acvariul, Dragonii de Komodo, Regatul leilor, Plaja pinguinilor, Paradisul Fluturilor.

Citește și:  Crama KWV Cellar: Obiective turistice Africa de Sud - Worcester

Grădina Zoologică din Londra11

Este prima grădină care a deschis o arie dedicată reptilelor (1849). La seria noutăților adăugăm primul acvariu (1853), prima arie dedicată insectelor (1881) și prima arie dedicată copiilor (1938). Mai mult, aici a fost fotografiată pentru prima și ultima oară un quagga viu. Din cauza vânătorii excesive din sudul Africii, aceștia au dispărut în anul 1870. Tigrul tasmanian este altă specie care a fost admirată în Regent’s Zoo, înainte să fie declarați dispăruți în habitatul lor natural.

Deoarece curioșii nu prea își iau pauze de la descoperiri, grădina zoologică este deschisă zilnic în intervalul orar 10:00- 18:00, cu excepția Crăciunului. Un bilet pentru adulți costă 25£, iar numărul de telefon este 0844 225 1826.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.