Rezervaţia Great Fish River este localizată pe valea râului Great Fish, în apropiere de oraşul Grahamstown, în provincia Eastern Cape din Africa de Sud. Rezervaţia se extinde spre est până la râul Kieskama.

Rezervaţia este traversată de râul Great Fish şi include un peisaj impresionant format din dealuri masive, văi acoperite de vegetaţie, pâlcuri de copaci şi cursuri de ape. Râul Great Fish a jucat un rol semnificativ în istoria regiunii, reprezentând graniţa dintre teritoriul coloniştilor europeni şi cel al populaţiei autohtone Xhosa în timpul războaielor din perioada 1779 – 1878. Turiştii pot vedea încă în zonă resturi ale vechilor gospodării, fortificaţii, turnuri de semnalizare, morminte şi cazărmi militare.

Peisajul de stepă şi terenul stâncos reprezintă un habitat ideal pentru o serie de animale, printre care rinoceri negri (aflaţi pe care le dispariţie), bivoli, antilope kudu, elefanţi, lei şi hipopotami. În Rezervaţia Naturală Double Drift pot fi întâlnite mai multe specii de antilope, alături de zebre şi girafe. În această parte a rezervaţiei se află şi picturi rupestre San datând de mii de ani. Spre est, între râurile Great Fish şi Keiskama, se găsesc mai multe trasee pentru drumeţii. În plus, datorită sălbăticiei sale, Rezervaţia Great Fish River este o destinaţie perfectă pentru safari. Vizitatorii se pot relaxa la un picnic pe malul râului, pot face excursii de observare a păsărilor şi pot urca până la punctul de panoramă Adam Krantz, care oferă o privelişte spectaculoasă asupra rezervaţiei.

Citește și:  Augusta Raurica: Obiective turistice Elvetia - Augusta Raurica

Amplasate într-o zonă pitorească, vilele şi cabanele din rezervaţie pun la dispoziţia turiştilor locuri de cazare în condiţii foarte bune, pentru a petrece o vacanţă de neuitat aproape de natură în orice perioadă a anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.