Groenlanda își încântă atât localnicii cât și oaspeții cu un peisaj format din dealuri, peisaje bine conservate ce emană aer proaspăt, fiind înconjurată de o mare permanent înghețată de curenți reci. În centrul țării, gheața are aproximativ 3 kilometri grosime, iar majoritatea populației este concentrată în zonele de coastă, fără gheață.

Primele așezări europene au fost întemeiate în secolul al X – lea, presupunându-se că acest fapt se datorează lui Eric cel Roșu, fiul unei căpetenii norvegiene, alungat din țara natală din pricina unei crime pe care a comis-o. Coloniștii au acceptat suveranitatea norvegiană statut ce a durat până în momentul în care stilul de viață marginal al așezărilor a dus la colaps. Ulterior, teritoriul a rămas neocupat de europeni, până cand Danemarca a preluat posesia teritoriului.

activitati Groelanda

Groenlanda promite oaspeților săi aventuri și experientelor inedite aducând mai aproape de nopțile arctice ale iernii ce dau naștere unui amurg continuu. În nordul îndepartat este întuneric complet, iar cerul este brăzdat de strălucirea aurorei boreale. Zăpada creează condiții excelente pentru excursii cu sanii trase de câini și croaziere printre mulțimea de fiorduri, iceberguri și insule.

Turistul poate alege dintr-o multitudine de activități putând să exploreze fiecare bogație a Groenlandei. Se poate orienta spre:

Nuuk
Nuuk
  • Nuuk, una dintre cele mai mici capitale din lume, cu o populație de aproximativ 15.000 locuitori. A fost întemeiată în anul 1728 de către misionarul norvegian Hans Egede, fiind primul oraș al Groenlandei. Fosta sa reședință este acum recepția parlamentului. Orașul se bucură de prezența munților Sermitsiaq și este o destinație populară pentru vizitatori.
  • Muzeul Național al Groenlandei, care adăpostește mumii ale unui grup de femei și copii care au murit în anul 1475. Muzeul se află în partea cea mai veche a orașului capitală Nuuk, iar clădirea datează din 1728.
  • Ilulissat, o zonă de dezvoltare a Groenlandei și poarta spre Disko Bay și întreaga țară. Numit Jakobshavn la început, în onoarea fondatorului danez Jakob Sverin, numele Ilulissat – ce semnifică iceberg – este mai folosit în prezent. Sermermiut este o așezare situată la câțiva kilometri de oraș și conservă urme ale așezșrilor din 2000 Î.Hr. Ilulissat are clădiri moderne, dar și vechi și dispune de un peisaj fascinant. 
  • Narsarsuaq și Qassiarsuk, situate în zona locuită de vikingul Eric cel Roșu, în urmă cu 1000 de ani. Orașele au păstrat multe ruine din acea epocă.
  • Qaqortoq, cel mai mare oraș din sudul Groenlandei și centrul administrativ al zonei. În piața situată aproape de port se află cea mai veche fântână din țară, înconjurata de unele dintre cele mai bine păstrate clădiri ce aparțin epocii coloniale.
  • Nanortalik, cel mai sudic oraș la Groenlandei înconjurat de zgârie-nori, piscuri abrupte și stânci ce delimitează fiorduri.
  • Ittoqqortoormiit, unul dintre cele mai tinere orașe din Groenlanda și totodată cel mai izolat. Aici se află cel mai mare fiord din lume, Scoresby Sund, precum și cel mai mare complex de fiorduri din lume. Zona este ideală apentru expeditii în caiac sau sănii trase de câini.
Citește și:  Yemen : Țări de vizitat

Pentru iubitorii naturii și minunilor ei, turiștii pot privi balenele gigantice în Qeqertarsuaq, Aasiaat și Qasigiannguit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.