Amplasată în America Centrală și vecină cu Mexic, Oceanul Pacific și Marea Caraibelor este o destinație de vacanță care include atracții din Lumea Nouă, dar și din timpuri străvechi. Această țară are o istorie bogată și distinctă mulțumită amestecului de elemente specifice spaniolilor și nativilor din triburile Maya. Istoria diversificată și frumusețea naturală conservată a peisajului au creat o destinație de vacanță tumultoasă.

Turiștii aflați într-o vizită aici se pot bucura de „cadourile” istoriei și reliefului în aceeași măsură. Pot alege să viziteze „El Mirador”, un fost un oraș maiaș important, care a prosperat începand cu secolul al VI – lea î.e.n până la sfărșitul secolulului al IX – lea, când a început decaderea sa.  Ruinele din El Mirador au fost redescoperite în anul 1926, dar nu s-au bucurat de prea multă atenție, dată fiind locatia izolată din adâncurile junglei din nordul Guatemalei. În prezent, ele sunt în mare parte acoperite de vegetație tropicală. Vizita orașului este dedicată exploratorilor curioși, deopotrivă curajoși. Orașul Carmelita este cel mai apropiat punct de acces cu ajutorul mașinii. De acolo, accesul se realizează fără vreun mijloc de transport, distanța putând fi parcursă în cel puțin 5 zile prin junglă.

panorama Guatemala

Livingston este una dintre nestematele Guatemalei, aflata departe pe coasta caraibiană, unde se poate ajunge numai cu barca. Din fericire, doua feriboturi fac curse zilnice către această destinație. Orașul este un centru al culturii Garifuna iar turistul ajuns aici are posibilitatea, să încerce preparatele culinare din partea locului. Serile în Livingston sunt un prilej de distracție, datorate dansului tradițional practicat, Punta.

Monterrico
Monterrico

Monterrico este o locație mai ascunsă din Guatemala, aflată pe coasta Pacificului. Cu nisipul său negru și plajele vulcanice este locul ideal pentru cei ce caută o breșă în lumea reală. Curentii oceanului și valurile înalte sunt dedicate înotătorilor experimentați care doresc să se aventureze aici. Turistul are totodată posibilitatea să se implice în proiectul de conservare a mediului vizitând sanctuarele marine și ajutând la eliberarea puilor de țestoasă în apele calde ale oceanului.

Citește și:  Alcobendas - Spania: Orașe de vizitat
Chichicastenango
Chichicastenango

Piața „Chichicastenango”, prescurtată adesea “ChiChi” este adevărata destinație pentru cumpărături în Guatemala. Aflata la două – trei ore distanță de Guatemala City, ChiChi este locul în care se află vibranta piață tradițională din toata America. Marea varietate de țesături, textile, îmbrăcăminte, măști, articole din lemn, ceramică si artificii împiedică turistul să plece spre casă fără a cumpăra un suvenir local. Orașul Chichicastenango este faimos și pentru faptul că omagiază și găzduiește adesea festivaluri și sărbători, la care turiștii sunt asteptați să ia parte.

Lacul Atitlán
Lacul Atitlán

Lacul Atitlán a fost descris de Aldous Huxley ca fiind cel mai frumos lac din lume. Aflat în ținuturile înalte din Guatemala, lacul este o expoziție fantastică de splendori naturale. Poarta Lacului Atitlán, orașul Pananajachel este și locul în care se patrunde în lumea maiașilor și a altor popoare străvechi. Este o zona minunată, cu multe atracții turistice, oportunități de explorat, scuba diving și de învățare a limbii spaniole.

Tikal
Tikal

Situată în padurea tropicală din nordul Guatemalei, Tikal este una dintre atracțiile turistice de top din Guatemala datorită frumuseții și minunilor sale naturale. Numele Tikal se traduce prin „Locul vocilor”, în trecut fiind gazdă pentru aproximativ un sfert de milion de oameni. În prezent, tot ce a mai ramas din aceasta metropola antică sunt câteva ruine maiașe. Orașul este înconjurat de o rezervație naturală întinsă, în care trăiesc maimuțe, papagali, cerbi și alte specii de animale.

Câteva zile, săptămâni sau chiar luni sunt insuficiente pentru a cuprinde toată frumusețea Guatemalei, însă secretul ei constă în ademenirea oaspeților din nou și din nou, cu fiecare ocazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.