Situat în Kimberley, capitala provinciei Northern Cape din Africa de Sud, Honoured Dead Memorial îi aminteşte pe cei care au murit apărând oraşul în timpul asediului din cadrul celui de-al doilea război anglo-bur (1899-1902). Monumentul este amplasat în cel mai înalt punct din Kimberley, la intersecţia a cinci drumuri, iar în cadrul său sunt înhumaţi 27 de soldaţi căzuţi în luptă.

Honoured Dead Memorial1

Ceremonia de inaugurare a monumentului a avut loc la data de 28 noiembrie 1904. Ansamblul este ridicat din gresie ce provine de la carierele din Matopo Hills, aflate în Zimbabwe şi a fost proiectat de către renumitul arhitect Sir Herbert Baker, la iniţiativa politicianului şi magnatului Cecil John Rhodes. Baker a studiat o serie de construcţii antice, astfel că arhitectura Honoured Dead Memorial a fost influenţată de monumentul Nereid din Xanthos.

Honoured Dead Memorial11

Inscripţia de pe Honoured Dead Memorial îi aparţine scriitorului englez Rudyard Kipling, oaspete al lui Cecil John Rhodes în perioada în care s-a aflat în Cape Town.

Citește și:  Ruinele orasului Persepolis: Obiective turistice Iran - Marv Dasht

Honoured Dead Memorial111

La baza monumentului se află un tun Long Cecil, proiectat şi realizat de către inginerul George Labram în atelierele De Beers chiar în timpul asediului. Tunul este montat pe un soclu, având în jurul său câteva proiectile provenite de la tunul bur Long Tom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.