India este o tara din Asia de Sud, majoritatea teritoriului ei formand o peninsula. Cele trei tarmuri ale peninsulei sunt delimitate in sud de Oceanul Indian, in partea de sud-vest de Marea Arabiei si in partea estica de Golful Bengal. Partea terestra a Indiei, care formeaza nordul tarii, se invecineaza cu sase tari, Pakistan, China, Nepal, Bhutan, Burma si Bangladesh. Ca suprafata, India reprezinta a saptea tara ca marime din lume iar din punct de vedere demografic, cu o populatie de peste 1.2 miliarde de locuitori, India este a doua tara ca marime din lume, dupa China.

steag India

Primele forme de civilizatie din India dateaza inca din anul 5.000 i.e.n. Unele sapaturi arheologice au descoperit ruinele a doua orase pe teritoriul Indiei, Harappa si Mohenjo Daro, vechi de aproximativ 4000 de ani. Istoricii considera ca istoria Indiei moderne incepe odata cu anul 1848 cand Lordul Dalhouise a fost ales guvernatorul general al Indiei de Est, devenind astfel colonie britanica. In 1947, India a obtinut independenta fata de Marea Britanie, in urma mai multor miscari populare conduse de Mahatma Gandhi. Un an mai tarziu, Mahatma Gandhi moare asasinat in timpul unei ceremonii religioase.

New Delhi
New Delhi

Capitala Indiei este districtul New Delhi a metropolei Delhi. New Delhi este un oras planificat si construit pentru a fi capitala Indiei, proiect initiat de britanici in 1911 cand s-au hotarat sa mute capitala Indiei Britanice de la Calcutta intr-un oras nou. Populatia orasului New Delhi nu depaseste 300.000 de locuitori insa, metropola Delhi cu o populatie de peste 22 de milioane de locuitori este al doilea oras ca marime din lume si primul din India.

Citește și:  Drum cu peripeţii în Montepulciano

Principalele atractii turistice in aceasta zona sunt: Templul Lotus, Fortul Rosu, Templul Hindus Laxami Naravan, Muzeul National al Papusilor Shankar, Mormantul lui Mahatma Gandhi, Poarta Indiei si Qutub Minar. Datorita culturii destul de diferite, India este o experienta unica si greu de inteles pentru fiecare european care o viziteaza. Pentru europeni, orice pas facut prin aceasta tara reprezinta descoperirea unui lucru nou, pentru el.

Taj Mahal
Taj Mahal

Probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din India este Mausoleul Taj Mahal. Construit intre anii 1632 si 1653, Taj Mahal se afla in orasul Agra si este considerat una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne.

Fauna Indiei este foarte diversificata din cauza zonele climatice variate. In India se gasesc peste 65.000 de specii de animale, printre care elefanti, pitoni, delfini, rinoceri si peste 12.000 de tipuri de plante. India este singura tara din lume pe teritoriul careia traiesc atat lei cat si tigrii.

Pe lista patrimoniului mondial UNESCO, India figureaza cu 30 de bunuri culturale si naturale. In plus fata de cele amintite mai sus, trebuie adaugate si, Templul din Ajanta, Templul Soarelui, Marile Temple din Chola, Parcurile Nationale Kaziranga, Manas si Keoladeo, Mormantul Imparatului Humajun, Sanctuarul Budhist din Sanchi si multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.