Situata in sud–vestul orasului Fremantle, Insula Carnac este una dintre cele mai deosebite rezervatii naturale ale Australiei. Cunoscuta si sub denumirile de Ile Pelee, Ile Levilian si Ile Berthelot, Insula Carnac se desfasoara pe o suprafata de 19 hectare. Denumirea pe care insula o poarta asatzi (Pulo Carnac) provine de la locotenentul navei HMS Success, John Rivett Carnac.

lei de mare Insula Carnac
lei de mare Insula Carnac

Rezervatia naturala Carnac gazduieste una dintre cele mai rare specii de mamifere, Leul de Mare Australian. In afara perioadei de reproducere, aceasta specie de leu de mare se refugiaza pe plajele insorite ale insuluei. De-a dreptul interesant este faptul ca, pe insula, poposesc doar masculii din aceasta specie. Imperecherea are loc la 200 de kilometri de tarm, in nordul orasului Perth. De obicei, Leul de Mare Australian se imperecheaza o data la 17.5 luni, iar imperecherea dureaza intre 4 si 5 luni. Dupa ce sezonul de imperechere se termina masculii migreaza spre sud, pe Insula Carnac. In ciuda faptului ca Leii de Mare Australieni par pasnici, acestia sunt animale salbatice masive, care pot deveni agresive in momentul in care se simt amenintate. De aceea, este recomandat ca turistii sa nu se apropie prea mult de acestea.

Totodata, pe Insula Carnac se regasesc divese specii de serpi, printre care si sarpele tigru, una dintre cele mai veninoase specii de serpi din lume. Un zvon spune ca aceasta specie a fost adusa aici in anul 1903 de catre un circar, dupa ce serpii au muscat letal doi dintre partenerii sai, printre care si sotia acestuia. Fiindca acestia se regasesc intr-un numar destul de mare, specialistii recomanda ca turistii sa nu se aventureze in afara plajelor.

Citește și:  Andria - Italia: Orașe de vizitat

Mai mult de atat, Insula Carnac este un loc important de cuibarit al multor specii de pasari. Printre acestea se numara Pinguinul Pitic, Cormoranul Baltat si Randunica de Mare. De asemenea, pentru a nu le distruge cuiburile, vizitatorii trebuie sa se informeze din timp asupra zonelor de cuibarit. Insula Carnac este vizitata si de delfini.

peisaj Insula Carnac

Cu toate ca accesul pe Insula Carnac se face doar in cadrul tururilor organizate, alaturi de operatorii abilitati, turistii se pot bucura de plajele intinse si soarele bland. Totodata, turistii pot merge in larg pentru a pescui. Insula Carnac este vizitata anual de aproximativ 12.000 de turisti, dintre care jumatate viziteaza insula intre lunile decembrie si martie, iar cealalta jumatate in timpul verii.

Cei ce si-au propus sa viziteze Insula Carnac trebuie sa cunoasca faptul ca pe insula campingul este interzis. De asemenea, in perioada de prohibitie accesul pe insula este limitat. In partea de nord accesul este strict interzis. Totodata, Insula Carnac este un loc minunat, care merita explorat. De altfel, turistii pasionati de scuba diving sau kiteboarding se pot bucura din plin de claritatea apei si de minunatiile din adancuri. Mai mult de atat, pentru amatorii de canoe, Insula Carnac este de-a dreptul spectaculara, in mod special partea de vest, ce prezinta un relief calcaros.

Insula Carnac este una dintre cele mai frumoase destinatii din apropiera orasului Perth, pe timpul verii, aceasta fiind un adevarat paradis menit sa ofere o experienta de neuitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.