Insula Dangar este amplasată pe râul Hawkesbury, în nordul oraşului Sydney din Australia şi ocupă o suprafaţă de 29 de hectare, fiind acoperită de o pădure deasă. Se află la aproximativ o oră de mers cu maşina sau cu trenul de Sydney şi are o populaţie de aproximativ 250 de locuitori.

Insula Dangar

Înainte de stabilirea europenilor în această zonă, insula era frecventată de femeile din tribul Guringai, care se retrăgeau aici pentru a naşte. Pe insulă se află numeroase urme ale aborigenilor, inclusiv o serie de picturi murale.

Insula a fost descoperită în martie 1788 de către Arthur Phillip, primul guvernator al regiunii New South Wales. Henry Dangar a achiziţionat acest teritoriu în anul 1864 şi l-a redenumit.

În prezent, insula cuprinde două plaje (Bradleys şi The Tanks) şi o serie de facilităţi: un debarcader, o cafenea, un magazin, un club de bowling fondat în 1957 etc. Locul este renumit pentru atmosfera liniştită, pentru fauna bogată, ce include în special păsări, precum şi pentru faptul că aici nu există maşini. Multe dintre serviciile oferite pe insulă sunt asigurate de voluntari.

Citește și:  Madona Neagra din Czestochowa: Obiective turistice Polonia - Czestochowa

insula Dangar1

Turiştii care vin pe insula Dangar pot înota, se pot plimba cu caiacul, pot pescui sau pot face drumeţii. De asemenea, aceştia au la dispoziţie şi excursii cu barca spre puncte de atracţie din apropiere, cum ar fi Brooklyn, Berowra Waters, Bar Island, Cottage Point, Patonga, Spencer etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.