Insula Flinders face parte din grupul de insule Furneaux, amplasat în strâmtoarea Bass, între Tasmania şi continentul australian. Este cea mai mare dintre cele 52 de insule din acest ansamblu.

Insula Flinders1

În 1773, navigatorul britanic Tobias Furneaux, comandant al navei HMS Adventure, a ajuns în regiune şi a consemnat câteva dintre insulele care mai târziu îi voi purta numele. În februarie 1798, navigatorul britanic Matthew Flinders a cartografiat o parte din insulele aflate în zona sudică a grupului. Ulterior, exploratorul Phillip Parker King a denumit cea mai mare insulă din strâmtoarea Bass „Flinders”, după Matthew Flinders. În afară de acest teritoriu, mai există şi alte două insule care poartă numele exploratorului britanic: o insulă din Arhipelagul Investigator, aflat în Australia de Sud şi o alta de lângă Cooktown, Queensland.

Insula Flinders se remarcă printr-un relief muntos, care oferă o privelişte impresionantă, alături de numeroase plaje, creste ascuţite şi ape limpezi. Locul atrage ca un magnet iubitorii de escaladă montană, de scufundări şi de pescuit, dar şi artiştii, amatorii de drumeţii sau de plimbări cu caiacul.

Citește și:  Parcul National Grampians: Obiective turistice Australia - Victoria

Insula Flinders11

Unul dintre punctele principale de atracţie turistică este muntele Strzelecki, care poartă acest nume în cinstea exploratorului polonez Paul Edmund Strzelecki. El a urcat pe cel mai înalt vârf din masivul muntos al insulei în anul 1842. Parcul Naţional Strzelecki, ce se întinde pe o suprafaţă de 7.414 de hectare, este străbătut de două trasee: unul care urcă până la altitudinea maximă şi unul care merge de-a lungul promontoriului stâncos.

Turiştii pot cunoaşte mai bine istoria culturală şi naturală a insulei vizitând Muzeul Furneaux, gestionat în totalitate de membrii voluntari ai Furneaux Historical Research Association. Muzeul constă într-un grup de şapte clădiri ce reprezintă exponate în sine şi care adăpostesc aproximativ 1.500 de obiecte şi peste 3.000 de documente şi imagini.

Insula Flinders111

Insula Flinders se află la doar o oră de zbor de Melbourne şi la 25 de minute de Launceston, Tasmania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.