Probabil cea mai cunoscută zonă a portului Victor, nu departe de capitala Adelaide, este insula Granite. Portul Victor, de pe coasta de sud a Australiei, este la distanța de aproximativ 100 km, o oră cu mașina de capitala statului, Adelaide. Insula este o destinație preferată pentru locuitorii din capitală, precum și pentru turiștii din toată lumea. Este o insulă nepopulată, cu toate acestea există clădiri și adăposturi pe insulă, inclusiv o cafenea și un restaurant. Este o atracție turistică populară, în special pentru persoanele care doresc să vadă micii pinguini, numiți pinguini fairy.

Insula Granite1

Insula Granite are aproximativ 2000 din acest soi de pinguini care trăiesc și se înmulțesc acolo. Asemănător celorlalte insule din Golful Encounter, Insula Granite are locuri adecvate în care aceste animale clocesc și trăiesc. Insula este accesibilă de pe continent pe un drum pietruit, o limbă de pământ continuă construită între insula Granite și portul Victor.

Vizitatorii pot intra pe insulă pe jos sau pot folosi tramvaiul cu șine, de epocă, tras de cai. Odată ce turiștii ajung pe insulă vederea minunată către peluze și grădini o face un loc perfect pentru un picnic sub umbra pinilor înalți din soiul Norfolk. O varietate de mâncăruri, gustări și băuturi răcoritoare sunt disponibile la cafeneaua Granite Island Café și la restaurantul de lângă port, numit Rocks Bistro. Vederea oceanului de pe puntea restaurantului este spectaculoasă. Specialitatea bucătăriei este meniul de fructe de mare proaspete, locale. Rezervarea unui loc este necesară din timp. Un magazin de cadouri și suveniruri sunt disponibile pe insulă.

Insula Granite11

Pentru explorarea parcului vizitatorii trebuie să rezerve un tur sau o plimbare pe jos. Plimbarea denumită Kaiki duce vizitatorii în jurul perimetrului Insulei Granite. Turiștii pot descoperi mai multe despre viața sălbatica a insulei și istoria acesteia de-a lungul traseului. Mersul pe jos pentru a străbate cei 1,5 km durează aproximativ 40 de minute pentru a face un tur complet. Există peisaje și locuri de popas de-a lungul acestui drum fascinant. Intrarea în parc este gratis.

Insula Granite este deosebită prin bolovanii uriași de granit de nuanță portocalie și verde de unde ii derivă și numele, acestă zonă are o istorie unică distinctă, o istorie culturală bazată pe credințele tribului aborigen Ramindjeri datând de nenumărate generații în urmă, precum și o istorie europeană datând din anul 1802, atunci când căpitanul englez Matthew Flinders cu nava Investigator și Capitanul Nicolas Baudin cu nava Le Geographe au descoperit insula. Acestă insulă era cunoscută sub numele de “Kaiki ” în limba aborigenilor.

Citește și:  Rezervația Donkin: Obiective turistice Africa de Sud - Port Elizabeth

Insula Granite111

Portul Victor din golful Encounter, a devenit recunoscut pentru vânătorii de balene și foci din secolul al XIX-XX-lea. În secolul al XIX-lea, golful Encounter a atras un număr mare de vânători balene și foci. Stații pentru vânătorii de balene au fost ridicate pe insula Granit folosite pentru a urmări cursul balenelor și a fixa prelucrarea lor. Oamenii din tribul Ramindjeri au fost considerați ca vânători de balene competenți folosind harponul. Vânătorii de balene ai portului Victor au produs ulei de balenă, unul dintre primele produse exportate din Sudul Australiei. Astfel zona Insulei Granite a prosperat din punct de vedere financiar datorită comerțului din portului Victor.

Vizitatorii Insulei Granite au posibilitatea de a observa balenele în habitatul lor natural între luna iunie și luna octombrie, acolo se pot vedea balene Southern Right Whale, un soi rar din golful Encounter Bay. Insula oferă tururi organizate de observare a pinguinilor mici fairy. Aceste tururi se țin la răsăritul soarelui și toate sunt cu ghizi, taxa incluzând intrarea în Centrul Penguin Interpretation. Toți turiștii care vor să observe pinguinii mici trebuie să respecte regula de a păstra o distanță minimă de cinci metri pentru a nu-i deranja. Pinguinii sunt ușor de văzut după apusul soarelui, dar sunt vulnerabili la contactul cu oamenii și de asemenea sunt deranjați de luminile strălucitoare ale flash-lui din aparatele de fotografiat. Torțele sunt interzise.

Insula Granite1111

Insula Granit atrage mulți vizitatori datorită locațiilor excelente pentru pescuit. Cea mai bună zonă pentru pescuit se află la debarcader sau dig. Locul numit Screwpile Jetty este o zonă ideală pentru pescari și reprezintă o atracție dedicată iubitorilor acestui sport. Pentru a evita perturbarea micilor pinguini, trebuie evitat pescuitul pe malul nordic mai ales după apusul soarelui, atunci când păsările se întorc de la mare către cuiburilor lor. Regulile stricte de vizită pe Insula Granite nu o fac mai puțin vizitabilă, din contra, este o destinație căutată pentru micii ei locuitori, pinguinii fairy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.