Insula Hindmarsh este situată în sudul Australiei, lângă peninsula Florieu și are 19 km lungime și 9 km ca cea mai mare lățime. Insula este locația pentru cea mai mare dezvoltare de port maritim din emisfera sudică. Ea este o insulă conectată cu un rău, având legătură cu un pod de la țărmul portului Goolwa, Australia de Sud. Pe insula de 45,5 km² locuiesc aproximativ 300 de rezidenți, turiștii fiind interesați de insulă mai ales după deschiderea Podului Hindmarsh în anul 2001.

Insula Hindmarsh1

Insula Hindmarsh este locul unde se pot găsi croaziere către Parcul Național Coorong sau se pot închiria bărci și yachturi. Aici este locul unde se poate admira punctul de întâlnire dintre răul Murray și Oceanul de Sud. Acea zonă se numește gura Murray Mouth și poziția ei se schimbă odată cu mișcarea dunelor de nisip. Mlaștina de la capătul de est al insulei a fost inclusă în Parcul Național Coorong. Conservând habitatele de păsări acvatice într-o stare bună, insula este o atracție pentru observatorii de păsări, în habitatul sălbatic.

Parcul National Coorong este una dintre cele mai bune locații pentru a descoperi ecosistemul din Australia de Sud. Cu o abundență a vieții sălbatice, Portul Goolwa este locul ideal pentru îmbarcarea pe croaziera Coorong Cruise sau pentru închirierea canoelor. Plimbările în aer liber, camparea, observarea păsărilor, pescuitul, precum și alte activități în aer liber sunt populare pe Insula Hindmarsh. Complexul Riverside care odată a servit la comerțul cu vapoare, acum face parte din rezervația Heritage Place.

Insula Hindmarsh11

Primul european care a pus piciorul pe Insula Hindmarsh a fost căpitanul Charles Sturt în 1830. Sturt a folosit insula ca punct de cercetare și de acolo a văzut gura de revărsare Murray Mouth.

Acesta a folosit insula Hindmarsh ca cel mai important punct pentru a localiza direcția apelor râului Murray în călătoria sa epică din anul 1830. Insula Hindmarsh este unică, deoarece este înconjurată de apă dulce pe de o parte și de apă sărată pe de altă parte – acestă caracteristică oferă oportunități minunate pentru păsări și iubitorii de natură. Insula a fost numită în anul 1837, în onoarea lui Sir John Hindmarsh, primul guvernator al Australiei de Sud.

Insula Hindmarsh111

Dintre primi coloniști a fost Charles Pret care a cumpărat o mare parte a insulei în anul 1854 și a fost responsabil pentru introducerea de bovine din rasa Hereford și a oilor de rasă Shropshire pe insulă. Pentru cei interesați de istoria locală, ruinele unei fabrici de brânză, moara de faină, casele învățătorilor și o școală pot fi găsite pe insulă. În 1935 s-a construit un baraj pe insulă pentru a controla nivelul mării, pătrunderea apelor sărate și a proteja câmpia fertilă. În 2005 portul de pe insulă a deținut titlul de cel mai mare port de apă dulce din emisfera de sud.

Citește și:  Orasul Byala: Obiective turistice Bulgaria - Byala

În prezent apele sărate sunt separate de apele dulci de o serie de baraje. În jurul insulei mari Hindmarsh sunt o serie de insulițe dintre care unele fac parte din Parcul Național Coorong: Insula Mundoo (fermă privată de capre), Rat (insulă privată), Varcoe (cea mai mică), Bird, Goose (insulă privată cu 2 persoane), Goat (o insulă privată cu 1 persoană), Limestone (inundabilă iarna), Pelican (inundată iarna, loc de popas pentru pelicani), Seagull (cea mai mică insulă din sudul Australiei, locuită de pescărușii de mare).

Insula Hindmarsh1111

Atracțiile de pe insulă sunt numeroase: Parcul Hindmarsh Island Caravan Park este localizat în partea nordică a insulei, cu o suprafață de 22 de acri de teren natural cu teren de camping, păduri, pajiști ce datează din 1980, Statuia Hindmarsh Island este o placă pusă din1930 pe monumentul statuii dedicate lui Sturt și Barker, doi coloniști care au descoperit insula, Platforma Hindmarsh a fost construită în 1990 și este folosită pentru practicarea sportului mountain bike, Insula Singuratică este o insulă mică pe insula Hindmarsh, pe o mare insulă numită Australia, fiind de fapt o insuliță pe un lac sărat de pe insula în cauză, care are apă doar iarna.

Gura Murray Mouth are un loc special de observație, situat în zona de sud vest a insulei, Lacul Clouds este cel mai mare lac sărat din zonă, are dimensiunile de 22 mX41 m, Narnu Farm este o destinație turistică, o fermă plină cu animale care oferă cazare, Parcul si Ferma Karinga oferă cazare în locația sa din Pădurea Alberto, printre pini, Mangrovele acoperă 7,5 ha și sunt cuibul unor animale și păsări. Aeroportul Hindmarsh Island a fost deschis în 2008 pentru aterizările de urgență sau avioanele private, pista fiind de 500 m din pământ bătătorit.

Insula Hindmarsh11111

Proprietatea tribului Narinyeri care au fost proprietarii originali ai insulei, este în Pădurea Alberto. Aici pădurile acoperă insula pe 11% din terenul său, o parte din ea este în proprietate privată. În partea de est se numește Pădurea Selberto (pini de 10-30 m plantați în 1980) și în cea de vest Pădurea Alberto (pini de 25-50 m înălțime plantați în 1970). Animalele care trăiesc aici sunt șopârla cu limbă albastră, ibisul australian, scufundacul mov, iepurii europeni, șarpele cu burtă roșie, coțofana australiană, bufnița cu mască, taurul, pinguinii pitici.

Există o varietate mare de oferte pentru cazare disponibile pe insulă. De exemplu, casa de vacanță Hindmarsh Island Retreat, cu două etaje, situate pe latura de nord a insulei Hindmarsh, având o vedere către răul Murray de Jos, situată în apropiere de toate facilitățile, inclusiv magazine, hoteluri, restaurante și multe fabrici de vin locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.