Insula Lord Howe este amplasată în Marea Tasman, între Australia şi Noua Zeelandă, aflându-se la circa 660 de kilometri de coasta de est a Australiei şi la mai puţin de două ore de zbor cu avionul de Brisbane sau Sydney. Insula are o formă neregulată de semilună şi reprezintă restul unui vulcan erodat în timp. Cu o lungime de 10 kilometri şi o lăţime ce variază între 0,3 şi 2 kilometri, insula Lord Howe se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 14,5 kilometri pătraţi.

Insula Lord Howe1

Grupul de insule Lord Howe cuprinde 28 de insule de diferite mărimi, dar şi stânci uriaşe. Pe lângă insula ce dă numele grupului, se mai remarcă formaţiunea vulcanică Ball’s Pyramid, la 23 de kilometri sud – est, în timp ce la nord se află grupul Admiralty, un ansamblu de şapte insule mici, nelocuite.

Insula Lord Howe reprezintă una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă din lume, iar datorită peisajelor sale impresionante este considerată o adevărată insulă – paradis, fiind inclusă şi pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Remarcabilă prin formaţiunile geologice spectaculoase, precum şi prin faună şi floră, insula este înconjurată de cel mai sudic recif de corali din lume.

Insula Lord Howe11

În apele din apropierea insulei se pot practica o serie de sporturi nautice, precum scufundări, snorkeling, surfing, caiac, kiteboarding, dar şi pescuit. Pe insulă, turiştii au la dispoziţie o serie de trasee marcate pentru drumeţii, putând astfel admira de aproape cele 64 de specii unice de plante cu flori. Cei care iubesc aventura pot urca pe vârful muntelui Gower, cu o înălţime de 875 de metri, unul dintre vârfurile gemene ale insulei, de unde se întinde o privelişte fascinantă, cu muntele Lidgbird la orizont şi laguna în faţa sa. Insula Lord Howe pune la dispoziţia turiştilor numeroase locuri de cazare, hoteluri luxoase, spauri şi restaurante.

Citește și:  Misiunea Alamo: Obiective turistice SUA - Texas

Insula Lord Howe111

Insula dispune de 11 plaje frumoase, printre care Neds Beach, situată în partea de nord, cu ape limpezi, curate şi un recif de corali coloraţi – un loc perfect pentru familiile cu copii. În zona estică se află Blinky Beach, un loc ideal pentru înotat sau snorkeling.

Situat la aproximativ 700 de kilometri de Sydney, Parcul Marin Lord Howe Island protejează biodiversitatea marină şi zonele de importanţă culturală şi ecologică ale insulei şi oferă vizitatorilor o multitudine de activităţi recreaţionale şi educative.

Insula Lord Howe1111

Pe insulă se află şi un muzeu – Lord Howe Island Museum, inaugurat în anul 2002, care prezintă prin intermediul unor sisteme interactive informaţii despre istoria, comunitatea şi mediul natural de pe insulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.