Cu o suprafaţă de 5.786 de kilometri pătraţi, Melville este a doua cea mai mare insulă a Australiei, după Tasmania, fiind amplasată în estul Mării Timor, în largul coastei Teritoriului de Nord al Australiei, la nord de oraşul Darwin. Alături de insula Bathurst şi de alte nouă insule mici, nelocuite formează grupul insulelor Tiwi, cunoscute ca “insulele zâmbetelor”.

Denumită “Yermalner” în limba aborigenilor Tiwi, insula Melville se află la o distanţă de doar 2 kilometri de Bathurst şi are o infrastructură slab dezvoltată. Aceasta nu este deschisă turiştilor, dar poate fi vizitată în cadrul unui tur ghidat, în acest sens fiind nevoie şi de un permis de acces. De asemenea, cei care doresc să pescuiască în zonă o pot face tot în cadru organizat.

Melville Island
Melville Island

Aproximativ 90% dintre locuitorii insulelor Tiwi sunt descendenţi ai aborigenilor, care se află aici de peste 7.000 de ani. Cei mai mulţi locuiesc în aşezările Wurrumiyanga, Pirlangimpi (Garden Point) şi Milikapiti (Snake Bay), pe insula Melville.

Citește și:  Gradinile botanice din Denver: Obiective turistice SUA - Denver

Insula Melville a fost observată pentru prima dată de către exploratorul Abel Tasman în anul 1644, în drumul său dinspre Batavia, însă acesta a presupus că teritoriul face parte din coasta de nord a Australiei. În anul 1818, exploratorul Phillip Parker King a studiat insula şi a denumit-o “Melville” după Vicontele Melville. Acesta a descoperit cu surprindere că populaţia aborigenă cunoştea câteva cuvinte în limba portugheză şi a pus acest fapt pe seama posibilelor interacţiuni pe care localnicii le-ar fi avut cu marinarii portughezi de la un vas naufragiat în apropiere.

Populaţia Tiwi a reintrat în posesia insulei Melville în 1978, precum şi a insulei Bathurst, iar în prezent acestea sunt administrate de un consiliu local Tiwi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.