Insulele Neptune cuprind două grupuri de insule, Insulele Neptune de Nord şi Insulele Neptune de Sud, aflate la o distanţă de aproximativ 9 kilometri. Acestea sunt localizate în apropiere de intrarea în golful Spencer din Australia de Sud.

Insulele Neptune au fost vizitate de europeni pentru prima dată în anul 1802, când nava HMS Investigator, aflată sub comanda navigatorului englez Matthew Flinders, a ajuns în zonă. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, grupul de insule a devenit un loc strategic din punct de vedere militar, datorită poziţiei farului şi a apropierii de golful Spencer şi de strâmtoarea Investigator.

Ambele grupuri de insule găzduiesc colonii de foci neozeelandeze cu blană, iar apele din jur sunt populate de rechini albi. De asemenea, pe una dintre insulele din partea de nord – est se află o colonie mică de lei de mare australieni, o specie rară, aflată pe cale de dispariţie.

Turiştii care doresc să afle mai multe despre rechinul alb, dar şi să-l vadă în mediul său natural, pot vizita Parcul Marin Neptune Islands Group (Ron şi Valerie Taylor). Parcul Marin este singurul loc din Australia unde vizitatorii au ocazia de a se apropia de aceste specii protejate, printr-o experienţă unică de scufundare în cuşti. Accesul în Parcul Marin se realizează din oraşul Port Lincoln. În anul 1974, în insulele Neptune au fost filmate secvenţele subacvatice din filmul „Fălci”, de către Ron şi Valerie Taylor.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.