Insula Spectacle este amplasată pe râul Parramatta, în cadrul portului din oraşul australian Sydney. Localizată pe principalul canal din sectorul vestic al portului şi aproape de suburbia Drummoyne, insula era iniţial cunoscută sub numele de Dawes, dar ulterior a fost botezată “Spectacle” (“ochelari”) datorită formei sale.

În anul 1865, pe insulă a luat naştere cel mai vechi complex de producere şi de stocare a materialelor explozibile navale din Australia. Construită iniţial pentru a păstra rezerva de praf de puşcă a guvernului, insula a fost transformată în depozit de muniţii în anul 1893, motiv pentru care au fost ridicate magazii, debarcadere şi s-a realizat un sistem de cale ferată internă. Teritoriul insulei s-a extins cu deşeuri de la mina de cărbune Balmain Colliery, aflată în apropiere.

La finalul secolului al XIX-lea, insula Spectacle a devenit depozit de armament naval, iar materialele explozibile au fost înlăturate. În prezent, aceasta găzuieşte o serie de obiecte de patrimoniu aparţinând Marinei Regale Australiene şi este sediul Training Ship Sydney, o unitate a Australian Navy Cadets.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.