Insula Thisle este situată la doar 9 km de la țărmul Golfului Spencer și la 40 de km de Portul Lincoln (la nord vest) din sudul Australiei, la 200 km de Adelaide și la nord vest de Insula Gambier.

Insula Thisle și Gambier formează un lanț peste gura golfului între peninsulele Yorke și Eyre, ea fiind a doua mare insulă de pe coasta sudică. La sud este insula Neptune și Reciful Dangerous.

Insula este poziționată ideal pentru că este aproape de țărm și combină traiul pe insulă cu facilitățile apropierii de pământ. Port Lincoln este un oraș de 13.500 de locuitori și este principalul port pentru industria de pește tuna, fructe de mare și în facilitățile de acvacultură. Pe insulă există o pistă de aterizare, 15 minute de zbor fiind necesare pentru avioanele din Port Lincoln ca să ajungă aici. Din portul Adelaide drumul durează o oră pentru a acosta pe insulă.

Insula a fost descoperită în anul 1802 de către navigatorul britanic Flinders care a rămas fără apă pe vas și l-a trimis pe prietenul său cu încă 6 oameni din echipaj să caute apă pe insulele din jur, care erau necunoscute. Aceștia nu s-au mai întors niciodată. După mai multe zile de căutări au găsit doar un butoiaș de apă, o vâslă și epava bărcii cu care plecaseră. În cinstea acestor marinari Fliders a numit cea mai mare insulă Thisle, după numele prietenului său, John Thisle, celelalte mai mici după numele celorlalți dispăruți: Taylor, Williams, Smith, Lewis, Hopkins și Grindal. Insulele au rămas pustii, doar un fost pușcăriaș din Tasmania a fost găsit aici împreună cu cele două soții de alt navigator, John Hart în 1831. Insula a mai fost folosită și ca loc de popas pentru vânătorii de balene, de atunci a rămas denumirea unui golf ca Golful Balenelor.

Citește și:  Grădinile Merriments: Obiective turistice Anglia - Etchingham

Posibilitățile insulei de a fi folosită în agricultură au fost evidențiate de Theo Modra în 1962, când acesta a cumpărat-o și a început să crească oi. Insula are 16 km în lungime și 5 km în lățime, cu aproximativ 1500 de ha de teren arabil, împărțit în 50 de parcele. Aici cresc peste 500 de oi care pășunează liber, există apă dulce, este construită o casă de piatră, veche cu facilități pentru oi, adăpătoare și șoproane.

Aici se pot pescui rechini, somoni, tuna și la plajele izolate se permite înotul, surful, plaja și scufundările. Pe coastă sunt piscine naturale în rocă cu apă sărată. Plimbările la peșterile de piatră, pentru observarea păsărilor care aici sunt în trecere sau au culcuș permanent cum ar fi bufnițele, șoricarii, șoimii, pinguinii sau vulturii, dropiile și papagali de stâncă și cele 3 specii de foci sunt atracțiile locului. Aici nu sunt iepuri, șerpi sau vulpi, de aceea fauna s-a dezvoltat fără sa fie decimată de prădători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.