Italia este cunoscuta ca fiind una dintre destinatiile cele mai sofisticate din Europa. Aceasta acopera o suprafata de 301,230 km² si include insulele Sardinia si Sicilia. Italia consta dintr-o peninsula muntoasa din sudul Europei se extinde in Marea Mediterana, cel mai inalt punct fiind Mont Blanc in partea de nord.  Se învecinează cu Franta la nord-vest, Elvetia si Austria la nord si Slovenia la nord-est. De asemenea inconjoara doua enclave independente: San Marino si Vatican, si are si o exclava inconjurata de Elvetia numita Campione d’Italia. Italia are o populatie de 60,776,531, cu 201,7 locuitori pe km².

panorama Italia

Italia a fost un loc de origine al multor culturi europene, precum etrusci si romani, si al miscărilor culturale moderne, cea mai notabila fiind Renasterea. Roma este un sediu al Bisericii Romano-Catolice, si a fost pentru o perioada lunga centrul civilizatiei occidentale.

Roma

Astazi Italia este o republică democratica si o tara dezvoltata, ocupand a saptea pozitie conform PIB-ului, a opta conform indicelui calitatii vietii si a douazecea conform indicelui dezvoltarii umane. Este membru fondator al Uniunii Europene si unul dintre membri ai G8, OTAN-ului, Consiliului Europei, Uniunii Europei Occidentale.

In ciuda deceniilor de lupte pentru a se unifica in trecut, astazi Italia este impratita in doua: nordul prosper si dezvolat si sudul agricol si mai putin dezvoltat. Controversa a aparut in perioada cand Regatul Napoli si Sicilia au fost foarte slabe iar orasele din partea de nord era infloritoare.

orasul Torino
orasul Torino

Milano este considerat primul oras de comert din Italia, iar campia raului Pad este regiunea agricola cea mai avansata din sudul Europei. Orasul Torino este o atractie majora pentru pelerini si turisti si, de asemenea, este locul unde s-a nascut cea mai mare productie de automobile din lume, Fiat. Roma, capitala Italiei, continua sa manifeste traditia arhitecturala si artistica cunoscuta ca fiind cea mai bogata din lume.

Citește și:  Biserica Iason și Sosipatru. Pe urmele sfinților Apostoli, în Corfu

In Italia, minunile artistice pot fi gasite pretutindeni. Patrimoniul artistic si cultural al tarii este unul dintre cele mai valoroase din lume, avand cele mai multe locuri incluse in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Turistii pot explora si descoperi resedinte private ale familiilor vechi si nobile, pot vizita muzee de renume mondial precum Galeria Uffizi din Florenta, Muzeele Capitoline din Roma, sau Galeria de Arta Brera din Milano, pot expora situri arheologice impresionante precum Pompei si Herculaneum pentru a se cufunda intr-un trecut grandios. De asemenea, exista numeroase evenimente culturale, artistice si muzicale ce animeaza viata italiana.

Locuitorii italieni sunt oameni foarte ospitalieri, rareori indiferenti. Sute de festivaluri locale au loc in intrega tara in fiecare zi, sarbatorindu-se fie un sfant sau o recolta locala, fie ritualuri precum passeggiata. O caracteristica nationala a italienilor este aceea ca stiu sa isi traiasca viata depasindu-si limitele culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.