Jetty 1 este amplasat în portul Victoria & Alfred al oraşului Cape Town şi este un loc cu o semnificaţie istorică aparte pentru Africa de Sud. Acesta a fost declarat obiectiv de patrimoniu naţional, la capătul său aflându-se Punctul de Îmbarcare pentru Insula Robben, o clădire folosită în trecut ca spaţiu de tranzit pentru deţinuţii trimişi în închisoarea de pe insulă. Edificiul a fost utilizat de către penitenciarul de maximă securitate începând cu anul 1962. În 1991, toţi deţinuţii politici au fost eliberaţi, iar închisoarea a fost desfiinţată cinci ani mai târziu. În prezent, aici, a fost amenajat un mic muzeu.

Jetty 11

Situată în golful Table, la 7 kilometri vest de zona de coastă a oraşului Cape Town, insula Robben este renumită în toată lumea pentru faptul că aici a fost încarcerat Nelson Mandela, laureat al premiului Nobel şi fost preşedinte al Africii de Sud. Acesta a petrecut în închisoarea de pe insula Robben 18 din cei 27 de ani de detenţie înainte de căderea Apartheidului. De asemenea, Kgalema Motlanthe, un alt fost preşedinte al Africii de Sud, a stat 10 ani pe insula Robben ca deţinut politic, la fel ca actualul preşedinte al statului, Jacob Zuma. Insula Robben face parte din categoria monumentelor istorice ale Africii de Sud şi se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Citește și:  Insula Barrow: Obiective turistice Australia - Barrow

Jetty 111

Jetty 1 este separat de Centru de Expoziţii Robben Island şi oferă turiştilor posibilitatea de a afla mai multe detalii despre istoria acestei părţi a oraşului Cape Town.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.