KwaZulu Natal Society of Arts a fost fondată acum 108 ani și este situată în Durban, KwaZulu-Natal. Aceasta a fost inițial fondată ca o societate informală între artiști, pentru ca aceștia să poată discuta și să-și poată expune arta pe piață. De-a lungul secolului anterior, organizația a suferit o serie de transformări radicale, ce au făcut-o să devină astăzi una dintre primele galerii de artă din provincie ce găzduiește expoziții de importanță locală, națională, dar mai ales internațională.

Galeria dezvoltă și comercializează meșteșug și design local și este, de asemenea, o piață de desfacere importantă în provincie pentru designul din întreaga țară. Programele de informare oferă activități artistice și de dezvoltare a educației culturale cu parteneri strategici. Cu toate acestea, componenta cheie a societății este cea de expoziții și programe publice. Galeria Principală, Galeria Mezanin și Galeria Parc oferă spații, de la epic la intim. Galeria deține și un cinematograf care oferă facilități excelente pentru proiecțiile digitale. Expozițiile galeriei KwaZulu Natal Society of Arts sunt însoțite de un program divers de educare a publicului, inclusiv artiști și curatori walkabouts, cataloage și alte diverse publicații, precum și seminare și conferințe de specialitate.

KwaZulu Natal Society of Arts este o organizație non-profit, organizație de interes public, pe bază de apartenență, ce a obținut statusul denumit „section 18 A”, ce o clasifică ca fiind furnizor de arte și servicii de educație culturală. KwaZulu Natal Society of Arts este guvernată de un consiliu ales democratic, cu comisiile de specialitate ad-hoc. Acest fapt plasează organizația într-o poziție unică, călare pe dihotomia dintre spațiul public contemporan și arta non-profit, pe de o parte și o galerie ce are beneficiul artistului, pe de altă parte. Această poziție unică prezintă diverse provocări interesante ce servesc interesele unor comunități vaste de artiști.

Citește și:  Insula Calero: Obiective turistice Costa Rica - Calero

Galeria Principală are un spațiu dublu-volum, din care jumătate este acoperit ca un mezanin. Ferestrele Clerestorey, o ușă pe toată înălțimea sa și o altă deschidere oferă acestei galerii multă lumină naturală. Suprafața Galeriei Principale este de 160 de m², pereții având 80 de m² și fiind de culoare albă. Galeria Principală este iluminată cu lumini direcționate pe toți pereții. Galeria Mezanin are vedere către Galeria Principală și este ideală pentru spectacole mici, sau pentru alte lucrări suplimentare. Mezaninul are covor și acces prin intemediul Galeriei Parc. Galeria Parc este situată la nivelul superior al complexului și conduce la Galeria Mezanin. Aceasta are o suprafață de 10m x 6m și un spațiu expozițional închis, ideal pentru expoziții mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.