Cu dorință de expansiune, Lichtenstein se remarcă prin protejarea constantă de către guvern a culturii locale prin protejarea documentelor istorice și sociale ale țării. Este o țară neutră din punct de vedere politic ce nu deține armată pe teritoriul său. Lichtenstein este una dintre cele mai bogate țări din lume dispunând de cele mai înalte standarde. Faptul că este necunoscută turiștilor nu este un impediment în a o explora. De la capitala sa, Vaduz, până în cel mai important oraș, Schaan, Liechtenstein are caracteristici unice. Cu limba și cultura germane, Liechtenstein este un portal către un teritoriu care se bucură de libertatea sa culturală cu intenția de a o perpetua.

peisaj Liechtenstein

Principatul Liechtenstein a avut o istorie stabilă. În trecut, teritoriul a fost parte integrantă a provinciei romane antice Raetia. Timp de secole, acest teritoriu – eliminat geografic din interesele strategice europene – a avut mic impact asupra istoriei Europei. Anterior domniei dinastiei curente, regiunii i-a fost oferită feud în schimbul unui angajament de serviciu.

Dinastia Liechtensteinului, de la care principalitatea își ia numele, vine din Castelul Liechtenstein din depărtata Austria Inferioară. De-a lungul secolelor, dinastia a achiziționat vaste întinderi de pământ, predominant în Moravia, Austria Inferioară, Silezia și Ducatul Styriei, deși, în toate cazurile, aceste teritorii erau ținute prin feudalism, sub alți suzerani mai seniori, în particular sub linii variate a familiei Habsburgice, la care câțiva prinți ai Liechtensteinului au servit ca sfătuitori personali.

În prezent, cultura apare drept element definitoriu pentru locuitori. Unul dintre cele mai cunoscute muzee este Liechtenstein Kunstmeuseum, care se află în capitala Vaduz. Acesta este cel mai mare și mai important muzeu din țară. Expune tablouri contemporane ale artiștilor din țară și străinătate. Vizitatorilor care apreciază muzeele li se recomandă și Muzeul Național, care este, de asemenea, situat în Vaduz și care organizează numeroase expoziții alternative.

Citește și:  Bansko - staţiune de schi, vizitată vara
cladire Vaduz
cladire Vaduz

Pentru locuitori, sportul este o activitate esențială indispensabilă. Medaliile olimpice câștigate de locuitori sunt în număr mare. Munții și sporturile de iarnă sunt unele dintre cele mai importante atracții turistice. Dar ceea ce încurajează turiștii sa vina la schi aici sunt liniștea și izolarea deoarece destinația nu face parte din turismul de masă. Costurile pentru un weekend sunt rezonabile în comparație cu alte destinații.

castelul din Vaduz
castelul din Vaduz

Lichtenstein se se poate mândri cu Castelul din Vaduz care este una dintre cele mai populare atracții turistice din țară. Această cetate magnifică aparține familiei prințului conducător. Pentru cei care doresc să fie puși în temă cu descoperirile istorice, Castelul Gutenberg care este situat în satul Balzers merită văzut și el. Altă atracție este Red House din Vaduz, construită înainte de Evul Mediu. Arhitectura și stilul său poartă pecetea perioadei în care a fost construit. Merită vizitat.

Liechtenstein nu are aeroport, dar posedă cale ferată. Cele mai apropiate aeroporturi sunt la Friedrichshafen, în Germania și Zurich, în Elvetia, iar de aici se poate opta pentru transportul cu autobuzul. Liechtenstein este o destinație turistică ce își îndeamnă vizitatorii să o colinde. Ieșind din circuitul turismului de masă este o zonă propice pentru liniștea mult căutată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.