Lion’s Head este un munte în orașul Cape Town din Africa de Sud, între Muntele Table și Dealul Signal Hill. Înălțimea sa este de 669 metri deasupra nivelului mării, formând prin dimensiune și poziționare, un loc plăcut pentru a vedea panorama orașului. Face parte din Rezervația Naturală Table Mountain National Park. Suburbiile orașului înconjoară vârful, dar municipalitatea a interzis construirea de case sau orice altceva la înălțime. Aria aparține comunității locale Cape Malay care a locuit aici, în cartierul Bo-Kaap, aproape de muntele Lion’s Head. O serie de morminte și cavouri ale liderilor Malay sunt în zonă.

Lion’s Head1

În trecut, în secolul al XVII-lea, zona a fost numită Leeuwen Kop, adică Lion’s Head (în limba engleză) de către danezi, iar muntele Signal Hill a fost numit Leeuwen Staart, sau Lion’s Tail, adică coadă de leu, denumirile fiind date după forma acestor forme de relief care i-a inspirat pe cei care le-au descoperit. Englezii l-au numit, tot în același secol, Sugar Loaf, sau grămada de zahăr.

Priveliștile spectaculoase ale orașului și ale oceanului Atlantic de pe acest munte sunt mirifice, iar în timpul lunii pline, plimbările în zonă sunt distracția favorită a localnicilor și turiștilor. Locul este preferat și de către cei ce practică aventuri cu deltaplanul, fiind liber de copaci, iar curenții de aer potriviți. Dezgoliți, fără vegetație sau cu o vegetație pitică, mică care adăpostește animale pe măsură, munții din împrejurimi au o floră asemănătoare cu cea a muntelui Lion’s Head. În apropiere, este telefericul care sosește din Cape Town, Aerial Cableway: un mijloc de transport atractiv pentru vizitatori. Noaptea, imaginea orașului cu luminile aprinse este superbă, iar acest lucru este o atracție pentru fotografi. De aici, se vede și închisoarea de pe Insula Robben, unde Nelson Mandela a stat 19 ani închis.

Citește și:  Rorke’s Drift Orientation Centre: Obiective turistice Africa de Sud - Isandlwana
Lion’s Head11
Lion’s Head11

Format datorită eroziunii, Muntele Lion’s Head este spectaculos. Aici se poate ajunge și după o cățărare de 3 ore pe un drum special, care nu poate fi făcută de oricine, precum un copil sau un bătrân. Cel ce dorește să ajungă sus trebuie să fie echipat corespunzător și e nevoie de antrenament. Drumul începe de la Signal Hill Road și este dotat cu inele încastrate în stâncă în unele zone pentru cei ce vor să se cațere și au nevoie de puncte de ancorare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.