Una dintre atracțiile majore ale orașului Cape Town și a împrejurimilor sale este Look Out Hill din așezarea locuită de populația de culoare Khayelitsha. Situat între Golful Table și Golful False, orășelul Khayelitsha (care înseamnă „casă nouă” în dialectul xhosa) este o așezare neoficială a populației de culoare și a fost creat în anul 1980, dar el exista din anul 1950, când le-a fost interzis negrilor să locuiască în orașe.

Lookout Hill1

Centrul Lookout Hill oferă informații despre excursiile care se pot face la așezările de acest fel din țară, oferă tururi cu biciclete sau se oferă cazare B&B. De aici, se poate vedea foarte bine orașul. Aflat la 40 km de Cape Town, se recomandă a se vizita cu tururile numite Township Tour of Cape Town´s townships. Look Out Hill din Khayelitsha se poate accesa urcând platforma de pe duna uriașă de la Cape Flats. Aceasta este aria unde s-au creat multe zone locuite de populația de culoare în timpul regimului de Apartheid. Așezările erau nelegale și aici locuia populația săracă a orașului. Numite townships, aceste așezări au devenit legale când regimul de Apartheid a fost abolit.

Citește și:  Campia Vaselor de pe platoul Xiangkhoang: Obiective turistice Laos - Xiangkhoang

De la Lookout Hill sunt priveliști minunate spre orășelul Khayelitsha, Cape Flats și Munții Table Mountain, Munții Hottentots Holland, Munții Groot Drakenstein si Golful False. Locul are un restaurant pentru turiști, Malibongwe, câteva magazine pentru suvenire și câteva facilități culturale, cum ar fi un amfiteatru și o sală de expoziție. Singura atracție viabilă este cățăratul pe munte, pentru că celelalte nu sunt încă gata.

Lookout Hill11

Piața Khayelitsha Craft Market de la Biserica St Michael’s și All Angels Anglican oferă suvenire pentru vizitatorii zonei, ceramică, coșuri, textile imprimate, împletituri din nuiele, pentru a ajuta populația defavorizată din zonă. Look Out Hill din Khayelitsha este unul dintre obiectivele pe care tururile Cape Town Township Tours le promovează pentru a susține zonele defavorizate și pentru a le integra în circuite turistice.

Din păcate, în aproape orice călătorie din Africa de Sud, există pericolul de jafuri sau de crime, de aceea, este necesar ca să se ceară protecția unui polițist aflat în zonă, pentru a putea urca în siguranță pe dealul nisipos și pentru a admira priveliștea oferită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.