Fie că turistul alege să privească peisajul spectaculos al Defileului Todra – unde poate ajunge prin Valea Dades, acoperită cu trandafiri sălbatici primăvara – sau alege să se relaxeze printr-o clasică baie, hammam, unde asistenții tabaya contribuie la starea de relaxare deplină folosind tradiționalul săpun negru și o mănușă aspră, urmate de un masaj cu uleiuri esențiale de întinerire, Marocul este o țară greu de refuzat.

Timp de secole, călătorii au traversat nisipurile nestatornice și au trecut munții în căutarea Marocului mitic, lăsându-se uimiți de palatele regale, oazele neașteptate, obiectele de meșteșugărit și de ospitalitatea localnicilor. Localnicii s-au adaptat tăcerii deșertului Sahara și gălăgiei din medina și s-au integrat în vechile “mellah”, cartiere evreiesti și punctele comerciale tuarege.

peisaj Maroc

Orizontul Marocului este brăzdat de forturi din cărămizi de lut, minarete, coaste cu nisip mătăsos și canioane golașe sculptate în Muntii Atlas. Maroc și-a menținut cu dârzenie i de-a lungul istoriei, nerămânând indiferent la influențele exterioare. Acest fapt a dus la un amestec de culturi, religii și idiomuri. Influența arabilor, romanilor și a europenilor este vizibilă în monumentele întregii țări.

Pe coasta de nord vremea este placută pe tot parcursul anului, deși iarna poate fi rece. În zona plajeleor aflate la sud apare ceață în lunile de vară, un fenomen cauzat de întâlnirea dintre căldura deșertului și curenții reci din Atlantic. Sezonul de schi durează din decembrie până în martie, iar vârful sezonului turistic este între mijlocul lunii iunie și septembrie.

Merzouga
Merzouga

Turistul poate să aleagă dintr-o mare diversitate de activități precum drumețiile până la dunele din Sahara care își schimbă în continuu formele, la Merzouga. Următorul punct de oprire peste nisipuri este Timbuktu. Turistul mai poate viziona spectacolul din piața publică, Djemaa el-Fna protejata de UNESCO, unde se află pictori henna, vânzători de licori, îmblânzitori de șerpi și acrobați pe timpul zilei și povestitori, muzicieni Gnaoua și travestiți care practică dansuri orientale cu măiestrie.

Citește și:  Panama : Țări de vizitat
Fes
Fes

Misterul orașului Fes, centrul antic al învățăturii sacre și al puterii imperiale, cu străzi labirintice punctate de minaretele înalte ale moscheelor Al-Qarawiyin și Al-Andalus încă își așteaptă decriptorii săi. Secole de istorie conservată în exponate și diverse expoziții tematice pot fi urmărite în Muzeul Dar Batha.

Explorarea ruinelor romane din secolul al III – lea de la Volubilis, aflate pe lista UNESCO de patrimoniu mondial și muzeul arheologic din apropiere, ce păstrează urmele trecutului evreilor, berberilor și romanilor face parte din cursul firesc de căutare a rădăcinilor umane.

Casablanca
Casablanca

Plimbările de pe străzile orașului Casablanca, trecând prin peisajele art deco, de la arabescurile geometrice din fier până la palatele semețe sunt obligatorii.
Momente de glorie pot fi experimentate pe vârful Munților Atlan Înalți ai Marocului. Unul dintre cele mai populare trasee este Jebel Toubkal -4.167m – cel mai înalt vârf al Africii de nord, începand cu satul berber Imlil, construit chiar la baza munților.

Marrakech
Marrakech

Pentru iubitorii muzicii, aceștia pot asista la TANJazz din luna mai în Tanger, Gnaoua, Festivalul Internațional de Muzică din iunie în Essaouira, Festivalul Popular din Marrakech și Festival de Muzică Sacră din Fes, în luna iulie.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.