Complexul turistic Maropeng din provincia Gauteng găzduieşte una dintre cele mai inedite expoziţii din Africa de Sud, fiind o atracţie de neratat pentru cei care vizitează această zonă. Maropeng este centrul de vizitare pentru „Leagănul Omenirii”, unul dintre cele opt situri din Africa de Sud incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, care oferă o vedere spectaculoasă spre lanţurile muntoase Witwatersberg şi Magaliesberg.

Maropeng1

În cadrul sitului arheologic „Leagănul Omenirii”, având o suprafaţă totală de 47.000 de hectare, au fost găsite de-a lungul timpului peste 1000 de fosile de hominizi. În anul 1947, Dr. Robert Broom şi John T. Robinson au descoperit în peşterile Sterkfontein o fosilă de Australopithecus africanus, datând de circa 3 milioane de ani, numită Mrs. Ples. Situl face parte din lista Patrimoniului UNESCO începând cu anul 1999.

Situat pe partea laterală a unei coline, într-o zonă stâncoasă, Centrul Maropeng este găzduit într-un Tumulus, o structură arhitecturală unică, similară cu o veche movilă destinată înmormântării. Aceasta are o înălţime de 20 de metri şi este realizată din oţel, fiind acoperită cu verdeaţă. Vizitatorii coboară sub pământ, unde descoperă cum a luat naştere lumea acum milioane de ani, printr-o călătorie interactivă cu barca pe un lac subteran. Spaţiul expoziţional se întinde pe o suprafaţă de 2500 de metri pătraţi şi poate fi parcurs în aproximativ 2 – 3 ore.

Citește și:  Holstentor: Obiective turistice Germania - Lubeck

Maropeng11

În cadrul centrului Maropeng, care în limba locală (setswana) înseamnă „întoarcere la locul originilor noastre”, turiştii au ocazia să afle informaţii interesante despre originea şi evoluţia speciei umane, originea limbajului, dezvoltarea creierului, utilizarea focului etc. La finalul aventurii cu barca, vizitatorii se îndreaptă spre prezent, urmărind dezvoltarea omului de la apariţia sa şi până în secolul al XXI-lea, în cadrul expoziţiei „Teatrul vieţii”. De asemenea, aceştia pot admira o colecţie de fosile originale, iar înainte de plecare pot cumpăra suvenire din magazinul centrului. Centrul este deschis pentru public zilnic, de la ora 9.00 la ora 17.00.

Maropeng111

Pe lângă centrul turistic, aici se află mai multe săli pentru conferinţe şi evenimente, un amfiteatru în aer liber, mai multe restaurante, complexul turistic Hominid House şi hotelul de lux Maropeng. Acesta din urmă este uşor accesibil, fiind localizat la o oră de oraşele Johannesburg şi Pretoria. Oaspeţii au la dispoziţie o piscină cu vedere spre situl „Leagănul Omenirii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.