Moscheea Palm Tree (sau Church of Jan van Bougies) este o rezidență și o moschee în Strada Long Street din orașul Cape Town, din Africa de Sud. Este singura clădire neschimbată de pe stradă, care a rămas întreagă până acum.

Palm Tree Moschee1

Clădirea este ridicată pe un teren, proprietatea lui Hermanus Smuts, pe care îl deținea din anul 1751. Terenul se întindea pe străzile Long, Leeuwen și Keerom. După moartea soției sale, anumite părți din proprietate vor fi fost vândute. Din proprietate în proprietate, terenul trece prin mâinile mai multor persoane, astfel încât într-un final ajunge la sclavii eliberați Jan van Bougies și Frans van Bengalen, care îl cumpără în anul 1807. Aceștia se despart de moscheea comunității, Moscheea Auwal, și formează o comunitate islamică mică în jurul casei lor pe care o transformă în moschee. Atunci când Jan van Bougies moare, lasă prin testament ca locul casei să devină moschee și pământul să rămână neschimbat. Atunci când această casă exista, adică între anii 1811-1821, în grădină crescuseră doi palmieri. Astăzi, a mai rămas doar unul, dar numele moscheii a rămas neschimbat, fiind moscheea palmierului, în traducere.

Citește și:  Bazilica St. Denis din Paris: Obiective turistice Franta - Paris

Când Tuan Guru, imamul moscheii Auwal Mosque, a lăsat moscheea lui Abdulalim, cei doi doi nemulțumiți, Frans van Bengalen și Jan van Boughies, au părăsit comunitatea islamică și au început să facă rugăciunea în camera de rugăciune de pe strada Long a lui Jan, care devenise oficial moschee în anul 1825, adăugându-i-se câteva elemente de construcție care să o facă să semene a lăcaș de cult. Dar Frans a părăsit țara, iar cei din restul comunității care îi urmaseră pe cei doi s-au întors la moscheea Awal de la început.

Palm Tree Moschee11

După un secol și ceva, numele moscheii Jan van Boughies Mosque s-a schimbat într-un nume mai succint și atunci i s-a spus moscheea palmier sau Palm Tree Mosque, ținând cont de palmierii care erau la intrare și care erau un punct de reper.

Așezată printre restaurante, cluburi și magazine în orașul Cape Town, moscheea de pe strada Long este un punct turistic al orașului. Situată într-o casă transformată în lăcaș de cult, este cea de-a doua cea mai veche moschee din orașul Cape Town.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.