Situat în statul Maryland din Statele Unite ale Americii, Backbone este cel mai înalt munte din această regiune. Acesta se află în apropierea munţilor Allegani şi Appalasi, în districtul Garrett, la 19 kilometri de Oakland. Creasta muntelui Backbone se desfăşoară pe o suprafaţă de 56 de kilometri şi se întinde din sud-est, dinspre districtele Preston şi Tucker din Virginia de Vest, spre nord-est, către Savage River din districtul Garret. De asemenea, muntele Backbone este puntea de legătură dintre două fluvii importante ale Statelor Unite ale Americii, Mississippi şi Potomac. Totodată, Creasta muntelui Backbone este traversată de două ori de către U.S. Route 219, în nordul oraşului Parson, şi în apropierea lacului Silver.

Backbone Mountain1

Mai mult decât atât, Backbone este traversat şi de U.S Route 50. Fără doar şi poate, Muntele Backbone, invita turiştii să se plimbe, să se relaxeze, să meargă la picnic şi să se bucure de aerul proaspăt de munte.

Muntele Backbone este popular, în mod special în rândul alpiniştilor, care îl consideră excelent pentru căţărat. Muntele are trasee uşoare, iar peisajul din vârful acestuia este de-a dreptului unic. Cel mai înalt punct din Maryland, este reprezentat de vârful Hoye-Crest care are 1024 de metri. Vârful a fost denumit după primul explorator al zonei, Căpitanul Charles Hoye. Tot în această zonă, există un Foişor de Foc, denumit Olson Observation Tower. Primul turn de observaţie a fost construit în anul 1922, însă în anul 1963, Olson Observation Tower, denumit astfel după Ernest B. Olson, îl înlocuieşte pe acesta, astfel, devenind principalul cetru MNF. Totodată, în această zonă poate fi văzut monumentul de granit ce uneşte statul Maryland cu Virgină de Vest.

Citește și:  Parcul Național West Coast: Obiective turistice Africa de Sud - Yzerfontein

Cei ce doresc să viziteze această zonă trebuie să cunoască faptul că zona este în mare parte proprietate privată, şi că trebuie să se conformeze regulilor impuse de administratori. Cu toate că muntele este aproape în totalitate proprietate privată, fiind deţinut de o companie de extracţie a cărbunelui, exacaladatul este permis tot timpul anului. Cât despre camping, turiştii trebuie să cunoască faptul că acesta este interzis. Totodată, în apropiere, se afla Parcul BlackWater Fall, care este de-a dreptul spectacular, în această zonă regăsindu-se 12 cascade. Un alt lucru pe care turiştii trebuie să-l ia în considerare sunt condiţiile meteorologice. Pentru o bună informare, este recomandat ca turiştii să se informeze din acest punct de vedere de la staţiile meteorologice din zonele Elkins, WV sau Cumberland.

Backbone Mountain11

Covorul de frunze colorate şi aerul proaspăt, murmurul izvoarelor, cântecul păsărilor, istoria locului, armonia naturii şi spiritul liber toate acestea fac parte din experienţa pe care Muntele Backbone o oferă turiştilor dornici să evadeze din rutina vieţii cotidiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.