Situat în oraşul George din provincia Capul de Vest din Africa de Sud, Muzeul George prezintă istoria aşezării de la fondarea sa şi până în prezent, cu accent pe industria lemnului. De asemenea, acesta găzduieşte şi o colecţie de artă.

Muzeul George1

George este al şaselea cel mai vechi oraş din Africa de Sud şi primul care a luat naştere sub dominaţie britanică, denumirea sa provenind de la regele George al III-lea, care se afla la tron în anul 1811, an în care a fost fondată localitatea. În anul 1776, Compania Olandeză a Indiilor de Est a creat o mică aşezare pe locul unde avea să se dezvolte apoi oraşul George, cu scopul de a exploata lemnul din pădurea Outeniqua, aflată în apropiere. George a primit statutul de oraş în anul 1837.

Muzeul George a fost deschis în anul 1967 de către Charles Sayers şi ocupa o singură cameră adiacentă unei cafenele din strada Courtenay. Charles Sayers era proprietar şi editor al ziarului „George & Knysna Herald”, fondat în 1881 de către părinţii săi şi colecţiona obiecte legate de istoria oraşului, în special vechi instrumente muzicale mecanice. Micul muzeu s-a bucurat de succes în rândul vizitatorilor, astfel că acesta s-a extins treptat şi şi-a schimbat locaţia de câteva ori, iar în prezent este găzduit de clădirea construită ca rezidenţă de primul magistrat al oraşului, Adrian van Kervel, în perioada 1812 – 1815.

Citește și:  Orasul Lublin: Obiective turistice Polonia - Lublin

Muzeul George11

După ce a fost restaurat şi renovat, Muzeul George şi-a deschis din nou porţile pentru public în anul 1992, propunându-şi să ofere o incursiune în cultura şi istoria zonei. Doi ani mai târziu, s-a amenajat o nouă expoziţie cu obiecte de lemn, unelte casnice, instrumente agricole şi industriale ce redau specificul zonei.

În prezent, Muzeul George cuprinde un complex în aer liber cu diferite specii de arbori, precum şi săli de expoziţii, clădiri tradiţionale şi obiecte legate de istoria prelucrării lemnului în regiune. De asemenea, muzeul deţine o colecţie bogată de instrumente muzicale mecanice provenite de la fondatorul Charles Sayers, ce include cutii muzicale elveţiene datând din anul 1796, fonografe de la finalul secolului al XIX-lea, gramofoane din anii 1950 etc. O altă expoziţie a muzeului este cea de tablouri pictate de artista Ruby Reeves, care a locuit în oraşul George din anii ’50 până la moartea sa, în 1986.

Muzeul George111

Muzeul oferă şi o serie de programe educaţionale anuale pentru elevi, despre specificul natural, despre istoria şi cultura zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.