Muzeul de Transport Outeniqua din oraşul George, Africa de Sud, prezintă o expoziţie interesantă de locomotive cu aburi. Vizitatorii pot admira 13 locomotive şi 15 vagoane vechi, printre care şi vagonul folosit de familia regală britanică în anii 1940. De asemenea, din colecţia muzeului mai fac parte un ecartament îngust, prima locomotivă cu abur Emil Kessler din Johannesburg, vagonul în care a călătorit Paul Kruger, preşedintele Republicii Sud – Africane (Transvaal) etc.

La Muzeul de Transport din George poate fi vizionată şi o galerie cu fotografii ce ilustrează peisaje impresionante din Africa de Sud, poezii legate de călătoriile cu trenul, dar şi seturi de veselă şi tacâmuri folosite în trecut pe trenurile principale şi în restaurantele din staţii. Expoziţia muzeului este completată de o colecţie privată de maşini de epocă, numeroase plăcuţe de înmatriculare ale unor locomotive cu aburi, documente vechi, machete de trenuri şi câteva vechicule rutiere.

Muzeul poate fi închiriat pentru nunţi, lansări de produse, întâlniri de afaceri şi alte evenimente. În interiorul clădirii, se află şi o cafenea.

Citește și:  Orasul Monte Carlo : Obiective turistice Monaco - Monte Carlo

De la Muzeul de Transport Outeniqua din oraşul George şi până la Complexul Muzeal Bartolomeu Dias din Mossel Bay, turiştii pot face o plimbare inedită cu Outeniqua Choo-Tjoe, un tren autentic cu aburi cu ecartament îngust. Este singurul tren de acest fel aflat încă în folosinţă în Africa de Sud pentru transportul pasagerilor. Iniţial, trenul circula pe ruta George – Knysna, însă din anul 2006 acest traseu a fost suspendat din cauza inundaţiilor. Un an mai târziu, a fost găsită o altă rută mai interesantă şi mai sigură, respectiv cea actuală. Trenul parcurge în două ore distanţa dintre Muzeul de Transport Outeniqua şi Complexul Muzeal Bartolomeu Dias.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.