Muzeul Mission (Hermannsburg Mission House Museum) se află în oraşul Greytown, din provincia KwaZulu-Natal din Africa de Sud. Localitatea este situată pe malul râului Mvoti şi a fost fondată în anul 1854, fiind denumită după Sir George Grey, guvernatorul Capului la acea vreme. Muzeul prezintă istoria misionarilor şi a coloniştilor germani veniţi în regiune la jumătatea secolului al XIX-lea.

În anii 1840, în Africa de Sud s-au stabilit mulţi misionari germani, avându-l drept călăuzitor pe pastorul Louis Harms. Primii misionari au venit în Natal în anul 1854, fiind trimişi în zonă de către Societatea Misionară Hermannsburg din Germania. În Hermannsburg, misionarii au fost instruiţi de către pastor şi au învăţat limba Zulu înainte de plecarea în Africa, iar din anii 1860 aceştia au început să formeze pastori Zulu. La scurt timp, misionarii au fost urmaţi de coloniştii germani care s-au stabilit în Greytown.

Clădirea muzeului a fost ridicată de către misionari în anul 1854. Din muzeu mai face parte şi prima casă construită în localitate, una dintre cele mai vechi din provincia KwaZulu-Natal, realizată din cărămizi uscate la soare. Muzeul Mission cuprinde mai multe expoziţii dedicate primilor misionari şi colonişti. Atât muzeul, cât şi biserica luterană Sfinţii Petru şi Paul au primit statutul de monumente istorice în 1977.

Citește și:  Honoured Dead Memorial: Obiective turistice Africa de Sud - Kimberley

În cadrul Muzeului Mission sunt expuse obiecte din lemn şi ceramică pentru vânzare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.