Muzeul Old Harbour se află în zona de coastă a oraşului Hermanus (Hermanuspietersfontein), în provincia Western Cape din Africa de Sud. Aşezarea s-a dezvoltat pe la jumătatea secolului al XIX-lea, în jurul portului, datorită apelor bogate în peşte.

Old Harbour (Vechiul port) a fost declarat monument naţional în anul 1970 şi a devenit muzeu doi ani mai târziu. Zona portului, aflată în paragină, a fost curăţată şi refăcută, iar în anul 1977 a fost ridicată clădirea muzeului, inspirată de arhitectura caselor aflate în port la 1915.

Muzeul Old Harbour prezintă istoria oraşului din vremea în care vânătoarea de balene era permisă. Acesta cuprinde o secţie în aer liber ce include vechiul port şi o secţie interioară, care expune unelte şi accesorii folosite la pescuit, acvarii, un craniu de balenă, bărci vechi, rafturi de uscare a peştilor etc. Unele dintre obiecte datează încă din anul 1850. Secţia „Satul Pescarilor” se află deasupra portului vechi, vizavi de piaţa oraşului.

În cadrul muzeului poate fi admirată şi o expoziţie de fotografii cu vechiul Hermanus, de la sfârşit de secol XIX şi început de secol XX, realizate de celebrul fotograf Thomas Daniel Ravenscroft, al cărui studio se afla pe strada Principală a oraşului. Camera Selkirk este dedicată memoriei lui Bill Selkirk, care în 1922 a reuşit să captureze un rechin de o mărime record, devenind celebru în presa vremii. Colecţia cuprinde o serie de obiecte ce i-au aparţinut acestuia.

Citește și:  Orasul Elenite: Obiective turistice Bulgaria - Elenite

În anul 1983, porţiunea istorică de deasupra portului, Lemm’s Corner, a fost achiziţionată de către administratorii muzeului, care au demarat o campanie puternică de strângere de fonduri sub conducerea curatorului Oskar Prozesky şi cu asistenţa CPA. Zona a fost amenajată cu vegetaţie şi s-au renovat clădirile vechi, acestea fiind date în folosinţă pe post de magazine. În perioada 1990 – 1993, a fost refăcut şi Complexul Allengenski, cea mai veche clădire a muzeului, care găzduieşte în prezent birourile administraţiei. Ulterior, în anul 1994, s-a construit şi un centru de educaţie pentru mediu, ca o extensie a muzeului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.