Muzeul Phansi are o vastă selecție de opere de artă locale și piese din alte țări din Africa de Sud. Muzeul este situat în Glenwood, într-o clădire victoriană restaurată, un monument național. Selecția de artefacte africane include șiraguri de mărgele, coșuri de sârmă, vase de lut, păpuși pentru fertilitate, gravaje și sculpturi din lemn. Selecția este atât de extensivă, încât turul galeriei ar trebui să țină minimum 45 de minute.

Phansi se pronunță ”punzi” și înseamnă ”jos” sau ”sub în isiZulu”, nume dat după locul din subsol de unde a început totul. Muzeul și-a început construcția în anul 2000 ca un mic muzeu privat, iar apoi și-a extins fațada pentru a găzdui unul dintre cele mai mari spectacole de colecții de artă și meserii din Africa. Trei etaje ale conacului victorian sunt asamblate cu ornamentație din mărgele Zulu, dopuri de urechi, coșuri de sârmă, găleți pentru lapte, oale pentru bere și păpuși pentru fertilitate. De asemenea, există pături Ndebele și elemente ceremoniale, precum și artefacte din Cape de Est, Namibia și Kenya.

Citește și:  Catedrala Sf. Patrick din New York: Obiective turistice SUA - New York

Cel mai popular exponat al Muzeului Phansi este reprezentat de camera marionetă, cu dimensiuni în stil real. Muzeul Phansi adăpostește unele dintre cele mai mari colecții de arte tradiționale, meșteșuguri și artefacte din Africa de Sud. Tetiere, platouri pentru carne, linguri sculptate și vasele Zulu sunt, de asemenea, expuse.

Muzeul este găzduit în ”Casa Roberts”, construită în 1898, ce a fost locuită de Esther Roberts, una dintre primele femei atropolog din Africa de Sud. ”Casa Roberts” din Durban, KwaZulu-Natal, Africa de Sud, prin toate cele trei etaje ale sale, afișează o contemporaneitate africană inovatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.