Situat în oraşul Graaff-Reinet din Africa de Sud, Muzeul Pierneef este găzduit de vechea clădire a Bisericii Misionare (Old Missionary Church) din localitate.

Muzeul Pierneef

Jacobus Pierneef (1886 –1957) a fost un artist plastic originar din Africa de Sud, considerat unul dintre cei mai buni pictori de peisaje din această ţară. Stilul său distinctiv este uşor de recunoscut, lucrările sale fiind inspirate de peisagistica sud-africană, în special de platoul Highveld. Peisajele din picturile lui Pierneef sunt simple, conturate de planuri, linii, structuri geometrice şi culori. Operele sale sunt extrem de valoroase, iar de-a lungul anilor au reprezentat un reper pentru alţi artişti.

În anul 1929, Pierneef a fost solicitat să picteze 32 de tablouri pentru Gara din Johannesburg, care să ajute la promovarea călătoriilor în întreg statul african. Tablourile au fost finalizate în 1932 şi se numără printre cele mai bune lucrări ale sale. Ulterior, acestea s-au deteriorat, dar au fost restaurate de însuşi Pierneef. În anul 2002, tablourile au fost expuse la Muzeul Pierneef din Graaff-Reinet, sub îngrijirea Rupert Art Foundation, până în 2012, când au fost mutate la Muzeul Rupert din Stellenbosch. Transferul a fost motivat de nevoia de siguranţă sporită, precum şi de accesibilitatea mai mare pentru turişti.

Citește și:  Pădurea Tokai: Obiective turistice Africa de Sud - Cape Town

Pe lângă Muzeul Pierneef, în Graaff-Reinet, unul dintre cele mai vechi oraşe din Africa de Sud, pot fi admirate peste 200 de clădiri istorice bine conservate, iar vizitatorii au la dispoziţie o serie de restaurante, magazine şi alte oportunităţi de petrecere a timpului liber, cum ar fi: călărit, drumeţii, alpinism etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.