Muzeul este instutuția care se ocupă de strângerea, păstrarea și expunerea obiectelor care prezintă interes istoric, științific, artistic. În cadrul unui muzeu, sunt expuse obiecte de valoare, dar acestea sunt prezentate turiștilor, în scopul educării și delectării publicului. Muzeul este instituția unde oamenii pasionați de artă, cultură, istorie pot admira capodopere de artă ale pictorilor cuonoscuți, obiecte din alte epoci ce au aparținut eroilor, încăperi frumos amenajate.

Muzeul Ruskin1

Muzeul Ruskin a fost fondat în Coniston în anul 1901 de către John Ruskin. Galeria ce îi poartă numele a fost extinsă în anul 1999, aceasta cuprinzand picturi, cărți, galerii dedicate geologiei zonei, dantelă, agricultură. Dacă vă veți duce să vizitați muzeul Ruskin, vă veți bucura de o mare colecție dedicată lui Donald Campbell, care a fost ucis încercând să întreacă recordul mondial la viteză pe apă „Coniston Water” în anul 1967.

John Ruskin a fost unul dintre oamenii cu cele mai multe victorii, iar interesele și realizările sale cuprind o gamă vastă, deoarece acesta a fost artist, critic de artă, geolog amator, profesor, scriitor, critic social și filosof. Lev Tolstoi afirmă despre John Ruskin că este unul dintre acei oameni rari, care gândesc cu inima lor.

Citește și:  Costa Blanca: Obiective turistice Spania - Alicante

Muzeul Ruskin11

Dacă veți vizita muzeul Ruskin, veți observa galeria ce conține picturi, imprimeuri originale ce reflectă modul în care Ruskin rezprezentă natura, arhitectura și sculptura. În această galerie vă puteți admira „Mormântul lui Ilaria în Lucca”, „Apus de Soare la Herne Hill”, „Palatul Ducal”.

Casa lui Ruskin, astăzi muzeu ce îi poartă numele, găzduiește schițe, reproduceri de tablouri, cărți, scrisori, manuscrise. În drumul ce duce la Muzeul Ruskin te întâmpină un frumos lac, iar văzul îți este încântat de o livadă cu pomi. Profesorul Ruskin avea o vorbă „Oameni, fiți buni. Dacă sunteți buni, Dumnezeu vă iubește, dacă nu sunteți buni, Dumnezeu nu vă iubește.”

Muzeul Ruskin111

Dacă doriți să plecați cu o amintire, cu un suvenir, muzeul are un magazin de unde le puteți achiziționa. Muzeul poate fi vizitat de miercuri până duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.