Nicaragua, țara ce seduce vizitatorul și într-o a doua vizită, este compusă preponderent din peisaje naturale și memorabile. Vulcanii ce pot fi escaladați, valurile bune pentru surfing, pădurile tropicale prin care se pot face drumeții și orașele coloniale pline de culoare ce pot fi explorate sunt câteva dintre argumentele țării ce conving turiștii să revină. Nicaragua are 78 de rezervații naturale ce acoperă 21.000 de kilometri pătrați din totalitatea teritoriului, iar majoritatea parcurilor dispune de facilități turistice.

Dintre toate orașele, Leon și Granada sunt cele mai populare. Aici se poate observa cum arhitectura colonială măreață se reflectă în edificii și clădiri. Deși Nicaragua a fost devastată în trecut de dezastre naturale și umane – o dictatură militară brutală, un război civil, cutremure și uragane – uraganul Mitch – acum țara renaște sub semnul unui potențial turistic de exploatat.

Steag Nicaragua

Nicaragua a fost ocupată de spanioli prima oară în anul 1522, iar în anul 1838 și-a câștigat independența. În secolul care a urmat, politica țării a fost dominată de competiția pentru putere între liberalii concentrați în orașul Leon și conservatorii al căror centru se află în Granada.

Pentru a sprijini noul guvern conservator din anul 1909, SUA a trimis un mic detașament de pușcași marini în Nicaragua, între anii 1912 și 1925. Prin tratatul Bryan-Chamorro din anul 1916, încheiat în anul 1970, SUA avea drepturi asupra oricărui canal și bază navală construite pe teritoriul Nicaragua . Trupele de pușcași marini au fost trimise din nou, după alegerile din 1924, pentru a pune capăt dezordinii. Liderul de gherilă Gen Cesar Augusto Sandino s-a luptat cu trupele americane din 1927 până la retragerea acestora în anul 1933.

Citește și:  Brazilia : Țări de vizitat
Leon Nicaragua
Leon Nicaragua

Chiar dacă istoria locală este una zbuciumată, atracțiile turistice nicaraguene promit multe. Leon este capitala culturală a țării și conține o universitate, colegii religioase, cea mai mare catedrala din America Centrală și câteva biserici coloniale. Zidurile orașului sunt decorate cu graffiti – uri colorate și provocatoare, iar întreg orașul are o atmosferă artistică. La nord de Leon se află Hervideros de San Jacinto, o zonă cu izvoare termale, alimentate de un râu subteran încălzit de vulcanul Telica.

orasul Granada
orasul Granada

Frumoasele clădiri coloniale din orașul Granada, aflat la poalele vulcanului Mombacho merită vizitate. Catedrala de aici a fost reconstruită în stil neo-clasic, iar bisericile La Merced, Jalteva și biserica-fortareață San Francisco își așteaptă „pelerinii profani”.

vulcanul Mombacho
vulcanul Mombacho

Pentru iubitorii naturii, aceștia pot fi mânați de curiozitatea de a vizita Rezervația Biologică Indio Maiz ce conține animale precum jaguari, vulturi, macaci și lamantini sau pot face drumeții în Rezervația Naturală Vulcanul Mombacho. Aici au crescut o mulțime de varietăți de orhidee în pădurile încețoșate. În vârful vulcanului se poate cuprinde întreaga panoramă cu privirea.

plaja Nicaragua

Plajele din Nicaragua sunt uimitoare. Pe coasta Pacificului se află câteva plaje frumoase, printre care El Coco, Marsella, Ocotal aflate în departamentul Rivas. Iar, din iulie până în ianuarie se pot vedea țestoasele Paslama depunând ouă în Refugiul pentru Animale Sălbatice Rio Escalante-Chacocente. Aceasta este una dintre cele șase plaje americane unde se poate vedea această specie de țestoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.