Almaty, cunoscut anterior ca Alma Ata, este cel mai mare oraș din Kazahstan și a fost capitală a țării până în 1997. În ciuda faptului că şi-a pierdut statutul de capitală, Almaty rămâne cel mai mare centru comercial și cultural din Kazahstan. Orașul este situat în zona montană din sudul Kazahstanului.

Alma Ata1

Almaty înseamnă, literal „orașul de meri” și din cauza climei sale calde aici se găsesc mai multe tipuri de meri. Zona Almaty este locul de origine pentru mai multe soiuri de mere. O poveste tradițională leagă culegerea mărului din copacul din Vechiul Testament de Almaty, care se presupune că ar fi avut pomul cu fructul oprit din Grădina Edenului. Oraşul are cu siguranță o frumusețe spectaculoasă, iar dacă a fost sau nu a fost Grădina Edenului nu se ştie.

Alma Ata1

Printre obiectivele turistice care se pot vizita se află Catedrala Sf. Nicolae, o biserică ortodoxă rusă cu relicve și pictată cu icoane cu ipostaze biblice. Circul de Stat Kzach reușește să combine abilitățile călăreților și acrobaților săi într-un tablou uimitor completat de clovni sau artiști la trapez. Catedrala Zenkov este situată în Panfilov Park și este, probabil, singura catedrală de lemn din lume. Muzeul Central de Stat este un exemplu cuprinzător de mărturii ce relevă istoria Kazahstanului. Muzeul de Stat de Arte din Republica Kazahstan numite după A. Kasteev este un loc minunat pentru a aprecia opere de artă din întreaga lume.

Citește și:  Manastirea Sfantul Anton din Hurghada: Obiective turistice Egipt - Hurghada

Almaty Zoo se întinde pe o suprafață de 21 de hectare și are în colecția ei exemple de animale sălbatice unice și diverse din Kazahstan.

Alma Ata111

Gorky Park este unul dintre cele mai populare parcuri din Almaty și un spațiu bun de agrement atât pentru mersul pe jos cât şi pentru divertisment. De asemenea, Almaty a oferă turiştilor mai multe faclităţi pentru schi și patinaj în timpul lunilor de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.