Este prefectura departamentului Cantal din regiunea Auvergne, aflată în partea de sud a Franței. Numele Aurillac provine de la denumirea latină dată orașului imediat după cucerirea lui de către romani: orașul lui Aurelius.

Aurillac1

Cele mai vechi atestări documentare ale orașului Aurillac datează din secolul al IX-lea al erei noastre, deși s-a dovedit că orașul existase și înainte de acea dată. A fost însă mutat și distrus de mai multe ori, astfel că istoria lui certă începe cu anul 856 deodată cu nașterea contelui Gerald de Aurillac în castelul orașului. Localitatea s-a dezvoltat puternic în jurul mănăstirii călugărilor benedictini, construită chiar de Gerald de Aurillac în apropierea castelului familiei sale. După moartea sa, survenită la începutul secolului al X-lea, mormântul lui Gerald a devenit loc de pelerinaj, iar capela mănăstirii a luat numele întemeietorului său.

Obiectivele turistice ale orașului Aurillac sunt în primul rând cele de ordin istoric, medieval, sub forma palatelor și apoi cele culturale, sub forma muzeelor și a galeriilor de artă.

Castelul Saint Etienne din Aurillac este cel mai vechi edificiu al orașului, datând din secolul al IX-lea. A fost construit de tatăl lui Gerald de Aurillac, într-un stil gotic grandios, inspirat de reședința pontificală de la Avignon. În prezent, castelul adăpostește Muzeul Vulcanilor cu ale sale 4 săli expoziționale unde sunt evocate colecții dedicate geologiei și trecutului zonei.

Aurillac11

Turiștii care doresc să experimenteze la Aurillac viața de castel se pot caza la Palatul de Salles, construit în secolul XV și dispunând de un parc propriu impresionant, întins pe o suprafață de 8 hectare. Punctul forte al castelului este reprezentat de panorama pe care o asigură asupra muntelui Cantal. Clienții hotelului au la dispoziție mai multe zone de agrement deschise la interiorul castelului de Salles: un restaurant, o piscină acoperită, săli de gimnastică și terenuri de tenis.

Citește și:  Cimitirul de Nord din Cairo: Obiective turistice Egipt - Cairo

Biserica Sfântului Gerald este cel mai important edificiu religios al orașului Aurillac. Este vorba despre fosta mănăstire benedictină, fondată de Gerald de Aurillac. Biserica a fost restaurată de mai multe ori de-a lungul istoriei, începând cu secolul al XI-lea și până în secolul al XVIII-lea. Biserica este construită în stil romanic, dar în urma atacurilor și a distrugerilor la care a fost supusă, astăzi biserica nu mai păstrează decât temelia originală. Naosul a fost refăcut complet în secolul al XIX-lea. În interiorul bisericii se află câteva obiecte înscrise pe lista patrimoniului național al Franței: orga și câteva racle cu moaștele sfinților Odon și Blaise.

Biserica Sf. Gerald se continuă cu o piață publică dedicată aceluiași personaj istoric. Piața dispune de o fântână de secol al XII-lea și de o foarte veche casă realizată în stil romanic.

Aurillac111

Există mai multe lăcașuri religioase foarte vechi, în orașul Aurillac: Biserica Notre Dame aux Neiges de secol XIV și Capela Aurinque, de secol al XVII-lea, în interiorul căreia se află numeroase obiecte de cult de importanță istorică. De-a lungul secolului al XX-lea au fost construite Bisericile Sacre Couer și Saint Joseph Ouvrier.

Din vremuri medievale datează și câteva dintre clădirile oficiale ale orașului Aurillac: Primăria, adăpostită într-o construcție maiestuoasă de secol al XVII-lea, Palatul de Justiție construit la finalul secolului al XIX-lea, închisoarea inaugurată în anul 1855 sau stația de poliție, deschisă în anul 1872. Prefectura orașului Aurillac se află într-o construcție de secol al XIX-lea.

Aurillac1111

Grădina carmelită este un spațiu public bine cunoscut în oraș, amenajată pe fosta proprietate privată a unei mănăstiri carmelite. Curtea interioară a mănăstirii a fost transformată în parc cu numeroase flori și arbuști, iar recent a fost inaugurat aici un centru cultural cu mai multe săli de expoziție. Parcul este preferat de cei cu copii mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.