Orașul Austin este capitala statului Texas și, totodată, unul dintre cele mai importante orașe ale Statelor Unite ale Americii. Austin se află pe locul 11 ca număr de locuitori din SUA și pe locul patru din Texas.

Austin1

Istoria acestui oraș a început oarecum recent. Inițial, datorită nenumăratelor izvoare și golfuri din zonă, orașul Austin era cunoscut sub numele de Waterloo. De asemenea, în unele scrieri despre această zonă, este menționat faptul că acest areal era ideal pentru vânătoarea de bivoli indieni.

Orașul Austin este recunoscut pentru frumusețea sa naturală, acesta fiind străbătut de un râu și fiind situat la contactul zonei de câmpie cu cea de deal. De asemenea, orașul Austin se mândrește cu faptul că acesta găzduiește una dintre cele mai prestigioase universități din Statele Unite ale Americii, Universitatea din Texas.

Austin11

Demn de menționat este și faptul că orașul Austin oferă o atmosferă unică, ce, nu-i de mirare, atrage de la an la an din ce în ce mai mulți vizitatori. Orașul Austin reunește muzica, arta, dansul, filmul, festivalurile de tehnologie și multe altele. Cele mai mai festivaluri sunt: Austin City Limits Music festival (acest festival are loc în fiecare an în luna octombrie și, de obicei, este origanizat în Zilker Park; în cadrul acestuia, de-a lungul timpului, au prestat live formații precum: Coldplay, Kings of Leon, Pearl Jam, Franz Ferdinand, Beastie Boys, The White Stripes, Thivery Corporation și multe altele) și Southwest Festivals and Conferences (acesta alătură muzica electronică, tehnologia, arta și filmul).

Capitala statului Texas este un mix cultural efervescent, aceasta fiind deopotrivă modernă și inedită. Totodată, orașul Austin prezintă obiective turistice cu totul și cu totul deosebite. Printre acestea se numără: Congress Avenue Bridge, un pod ce adăpostește anual, din martie până în noiembrie, peste 1.5 milioane de lilieci; Capitol Visitors Center; Parcul Metropolitan Zilker; Catedrala St. Mary (catedrală catolică, construită în anul 1870 în stil gotic); Grădina Zoologică (aceasta este situată în partea de sud-vest a orașului și a fost deschisă publicului larg în anul 1970); Muzeul Bullock și multe altele.

Citește și:  Catedrala din Toledo: Obiective turistice Spania - Toledo

Austin111

Supraintitulat și capitala muzicii live, orașul Austin din Statele Unite ale Americii oferă experiențe nebănuite, întâlnite în baruri, unde pălăriile zboară la un solo psihedelic de chitară sau în activitățile nocturne, când tinerii și vârstnicii orașului vibrează la unison. Ademeniți de muzica rock, jazz sau country, cei ce vizitează orașul Austin își arată partea sălbatică a personalității.
Orașul Austin este cunoscut și pentru faptul că este cel mai mare oraș american fără nicio echipă prezentă în vreuna din ligile sportive majore de pe continent. Totodată, peste jumătate din populația locală este necăsătorită.

Dacă am văzut că noaptea orașul Austin se transformă în totalitate, ziua, acesta este un loc liniștit. Austinul este o oază de liberate, atât pentru cei ce vor să se bucure de mișcare, cât și pentru cei ce vor să petreacă. Râul Colorado îi ferește pe orășeni de arșita celor 300 de zile toride în fiecare an. Totodată, acesta îi adună, în fiecare zi dintre cele 20 de zile din timpul iernii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.